جذب مشتری حضوری و جذب مشتری آنلاین و نگهداری و حفظ آنان یعنی موفقیت در شغل و بازاریابی. اگر میخواهید در جذب مشتری و کسب درآمد خود موفق باشید، توصیه میشود که جذب مشتری کرده و مشتریان قدیمی را حفظ کنید.
- 1. جذب مشتری چیست؟
- 2. مشاوره مدیریت کسب و کار
- 3. راه های جذب مشتری
- 4. چگونه مشتری جذب کنیم؟
- 5. روشهای جذب مشتری برای خرید بیشتر
-
6.
روشها و تکنیکهای جدید فروش و جذب مشتری
- 6.1. روش ۱- تحقیقات گستردهای در مورد مشتریان خود انجام دهید
- 6.2. روش ۲- برند شخصی خود را بفروشید
- 6.3. روش ۳- آشنایی کامل با SSS خود
- 6.4. روش ۴- برنامه ریزی عصبی_کلامی (NLP) برنامه ریزی عصبی-کلامی – ان ال پی NPL / هیپنوتیزم پنهان – را اموزش ببینید تا بر فرایند فروش تسلط کافی داشته باشید.
- 6.5. روش ۵- مشتریهای خود را درک کنید
- 6.6. روش ۶- همه سؤالات خود را آماده کنید
- 6.7. روش ۷- تمرکز کافی در این حرفه داشته باشید
- 6.8. روش ۸- با اعتماد به نفس و قوی شروع کنید
- 6.9. روش ۹- متوازن کردن اعتماد و اشتیاق
- 6.10. روش ۱۰- زیاد پیشنهاد نکنید؛ کمتر پیشنهاد کنید
- 6.11. روش ۱۱- درک مغزها
- 6.12. روش ۱۲- فروش اخلاقی، با صداقت
- 7. نتیجه گیری
جذب مشتری چیست؟
جذب مشتری در واقع همان جلب مشتری است که مهم ترین بخش شغل کسب و کار به حساب می آید. برخی شغلها نیاز به جذب مشتری ندارند مانند شغل دکتری، معلمی که خود به خود بیماران یا شاگردانی به سراغ این دو فرد میروند؛ اما این روند برای تمامی شغلها به عمل نمیآید.
مشاوره مدیریت کسب و کار
مشاوره مدیریت کسب و کار، تنها به توصیه کردن افراد نمیپردازد بلکه به افراد یاد میدهد که چگونه اعتماد مشتری را جلب کند. روانشناسی جذب مشتری و مشاوره جذب مشتری نیز همانند مشاوره مدیریت کسب و کار یا بخشی از یک جلسه مشاوره برندسازی تلاش میکند تا فروشندگان مزیت و هوش رقابتی را بیاموزند و فروش آنان را افزایش میدهند.
راه های جذب مشتری
۱- شفاف سازی اهداف
برای جذب مشتری در ابتدا باید اهداف خود را برای مشتریان معین کنیم، چراکه تعیین کردن هدف بر هر شغلی بسیار مهم است و برای تعیین این اهداف باید به موارد زیر توجه کرد:
- در ابتدا کارهایی که میخواهید انجام دهید را روی برگه یادداشت کنید.
- برای این کار باید لیست اهدافی که مد نظرتان است را با کمی تأمل جمع آوری کنید و بدست آورید.
- هر نکته رو تجزیه و تحلیل کنید و درباره آن به خوبی فکر کنید.
- برای رسیدن به هر هدف یک بازه زمانی معین کنید.
- از اهداف کوتاه مدت شروع کنید و کم کم به اهداف بلند مدت برسید.
۲- شناخت مشتریان
اگر شناخت درست و حسابی از مشتریان خود ندارید، به موفقیت نخواهید رسید و ب همین دلیل است که باید شخصیت خریداران را زیر نظر داشت و آنها را شناسایی کرد.
۳- به دنبال کانالها و پیجهای مناسب برای جذب کردن مشتریهای جدید باشید
جذب مشتری در اینستاگرام و همچنین روشهای جذب مشتری اینترنتی را آموزش ببینید و مهارت کافی را در این حرفه به دست آورید چراکه این راهکارها بسیار مؤثر در جذب مشتری جدید است.
چگونه مشتری جذب کنیم؟
در قسمت قبلی به روش های جذب مشتری برای فروش بیشتر اشاره کردیم. مهارت فروشندگی و جذب مشتری و همچنین یادگیری نحوه جذب مشتری میتواند تأثیر به سزایی در فروشِ فروشندگان داشته باشد. همچنین آموزش جذب مشتری و استراتژی فروش و ترفند های جذب مشتری در اختیار فروشندگان قرار میگیرد تا بتوانند فروش راحت تر و بهتری را داشته باشند.
برنامه جذب مشتری
بهترین راههای تبلیغات برای جذب مشتری، توسعه کسب و کار، تبلیغات مؤثر برای جذب مشتری و یادگیری ترفند های جذب مشتری است که کمک میکند فروشندگان سطح فروش خود را ارتقا دهند و زمینه رقابت با رقیبان بازار را فراهم میآورند.
ابزارهای جذب مشتری
یکی از بهترین ابزارها برای جذب کردن مشتری و به فروش رساندن محصولات، روش های جذب مشتری اینترنتی است که در فضاهای مجازی میتوان مشتریهای فراوانی پیدا کرد. همچنین آموزش جذب مشتری در اینستاگرام به گونهای است که فروشندگان مهارت فروش خود را افزایش میدهند.
روشهای جذب مشتری برای خرید بیشتر
- برای اینکه مشتری بیشتری جذب کنید باید در ابتدا با خریدار به آرامی و خنده رو و با مهربانی با آنها برخورد کرد.
- از جنس با کیفیت و مناسب و به سلیقه مشتریان استفاده کنید و با قیمت بالا آن اجناس را به فروش برسانید.
- همچنین قبل از فروش باید اهداف خود، مشخص کردن مشتریان ایده آل و شناسایی مشتریان را در اولویت قرار داد.
روشها و تکنیکهای جدید فروش و جذب مشتری
روش ۱- تحقیقات گستردهای در مورد مشتریان خود انجام دهید
پیش از اینکه بخواهید در رابطه با این موضوع بدانید، باید مشتریان خود را بشناسید. شما باید پیش از ملاقات با مشتریان خود، هر آنچه میتوانید درباره آنها اطلاعات به دست آورید و شناسایی خود از آنها را کامل تر کنید. نقاط قوت، نقاط ضعف، جاه طلبیها، شکستها، رقبا و چالشهای مشتریانتان را پیدا کنید و شناسایی کنید. پیدا کردن آگاهی هر چه بیشتر قبل از ملاقات با مشتری نه تنها به شما اطمینان میدهد بلکه مشتریان خود به خود به سمت شما جذب میشوند.
روش ۲- برند شخصی خود را بفروشید
قبل از اینکه به دیگران چیزی بفروشید، باید محصولات را به خودتان نیز بفروشید. این اولین گام در روانشناسی فروش است. اگر به آنچه دارید میفروشید ایمان کامل داشته باشید، شانس بیشتری خواهید داشت که این ایمان را در دیگران هم ایجاد کنید.
روش ۳- آشنایی کامل با SSS خود
SSS مخفف Sales System for Success (سیستمهای فروش برای موفقیت) است.
این کلمات به معنی داشتن فرایندی روشن برای جلسات است. قبل از جلساتتان نحوه قرار دادن قطعات را تمرین کنید. تعدادی از حرکات را که میتوانید به طور یکدست و بسته به اینکه ملاقاتتان چطور پیش میرود اجرا کنید را در سرتان تکرار و تمرین کنید. در آن لحظه میتوانید بر هر مانعی که بر سر راهتان قرار میگیرد غلبه کنید. وقت گذاشتن برای این کار، مانند تمرین کردن یک بازی کلام (و فروش) شما را کامل خواهد کرد.
روش ۴- برنامه ریزی عصبی_کلامی (NLP) برنامه ریزی عصبی-کلامی – ان ال پی NPL / هیپنوتیزم پنهان – را اموزش ببینید تا بر فرایند فروش تسلط کافی داشته باشید.
برنامه ریزی عصبی کلامی وابسته به این موضوع است که افراد چطور فکر، احساس، زبان و رفتار خود را سازماندهی میکنند تا کارها روبه جلو پیش ببرند. یکی از پیامهای کلیدی برنامه ریزی عصبی –کلامی نشان دهنده این است که هر یک از ما انسانها نقشه ذهنی منحصر به فردی را از جهان پیرامون خود تصور میکنیم. همچنین اطلاعاتی که این نقشه را ایجاد میکنند از طریق پنج حس به ما میرسند.
به دقت به مشتریان احتمالی خود گوش دهید. آنگاه میتوانید پی ببرید او چطور اطلاعات مد نظر خود را برای خرید از میان حرفهای شما جذب میکند. در همه حال باید محرکهای مشتریان احتمالیتان را شناسایی کنید. همه افراد در همه جا نیازهایی که دارند که بعضی از آنها فقط نیازهایشان را نمیدانند.
روش ۵- مشتریهای خود را درک کنید
در اینجا برخی نکات روانشناسی بسیار ساده برای کسب و کار ارائه میشود. این موضوع یکی از عوامل اصلی شکست در فروش هنر نه چندان ساده درک مشتری است. به راحتی متوجه این موضوع شدهاید که مشتری شما علاقهای شدید به محصول یا خدمت شما دارد، حال به این علاقه متوسل شوید. اگر آنها قهوه مینوشند، شما هم قهوه بنوشید. اگر آنها بازی کریکت را دوست دارند، شما هم دوست داشته باشید، حتی شده در طول زمانی که دارید آنها را برای خرید محصول متقاعد میکنید، راهی پیدا کنید که معرفی محصول و گفت و گوها یا تبلیغات پیرامون آن را تا حد ممکن شخصی کنید. این کار به تلاش و راهنمایی نیاز دارد، اما با شبیه شدن به آنها احتمال خرید کردنشان افزایش پیدا میکند.
روش ۶- همه سؤالات خود را آماده کنید
پیش از اینکه در جلسه فروش حضور پیدا کنید، خوب فکر کنید و همه سؤالاتتان را آماده کنید. برای هر سوالی که به ذهنتان میرسد، همه نتایج را بنویسید و آنها را در گفت و گوی خود تلفیق کنید.
روش ۷- تمرکز کافی در این حرفه داشته باشید
شما مشغله زیادی دارید. هزاران کار برای انجام دادن دارید.
ضرورتاً وقتی در حال فروش چیزی هستید، فقط یک کار انجام دهید و آن کار هم فروش کردن است. اینکه در حضور مشتری کاری بیش از این انجام دهید بی ادبی به مشتریان میشود، پس این کار را نکنید. اگر فرصت فروش به اندازه کافی خوب است تا به دیدار کسی بروید یا کسی را به دفترتان دعوت کنید، پس خوب است زمان و مکان خود را به طور تمام و کمال در اختیار وی قرار دهید.
روش ۸- با اعتماد به نفس و قوی شروع کنید
قبل از اینکه به جلسهای بروید، چند نفس عمیق بکشید و خودتان را آرام کنید، آنگاه بروید. سر بالا، تماس چشمی خوب، شیوهای دوستانه اما در عین حال مقتدرانه. اگر میتوانید در همان اوایل سؤالاتی مطرح کنید یا با گوش دادن نشان دهید که شدیدا علاقه کند هستید یادداشت بردارید و در بیشتر مواقع این کار را انجام دهید.
روش ۹- متوازن کردن اعتماد و اشتیاق
داشتن ایمان کامل به آنچه دارید میفروشید اعتماد به نفس بسیار زیادی به شما میدهد، و این امر برای هر فروشندهای لازم و ضروری است. با این وجود، به خاطر داشته باشید که در یک موقعیت فروش، اعتماد به نفس بیش از حد به اندازه یک ارائه ضعیف، عصبی، و خسته کننده بد است، این گونه نباشد که خود را از باد غرور پر کنید که هر کاری میکنید، مثل یک آدم خود شیفته رفتار کنید. بنابراین، به خاطر داشته باشید که اعتماد به نفس و اشتیاق داشته باشید اما در عین حال فروتن و با اخلاق باشید. نوعی کشش مغناطیسی نسبت به افرادی که کاملاً به خود و تواناییهایشان اطمینان دارند وجود دارد و این، آن فردی است که شما میخواهید باشید.
روش ۱۰- زیاد پیشنهاد نکنید؛ کمتر پیشنهاد کنید
این انتخاب خوب است، اما انتخابهای زیادی وجود دارد. هر روز مشتریان شما با انتخابها و فروشندههایی روبروی میشوند که تنها به سردرگمی آنها افزوده میشود. شما عقبه محصول یا خدمت خود را میدانید. شما ایمان، دانش و اعتماد کاملی به آن دارید. اکنون از این ویژگیها به منظور کاهش دادن مؤثر انتخابهای مشتریانتان استفاده کنید. بهترین راه حل برای پیشنهاد فروش، طبقه بندی است. ویژگیها، محصولات و خدمات را به صورت تکههای قابل هضمی دسته بندی کنید و سپس آنها را به مشتریانتان ارائه کنید. هر چه بتوانید موضوعات را ساده تر کنید، درک آن برای مشتریانتان بهتر خواهد بود. این کار را بکنید و پاداش آن فروش محصولات و خدماتتان خواهد بود.
روش ۱۱- درک مغزها
ممکن است این سؤال برای شما نیز پیش آمده باشد که “آیا سمت راست مغز فعال تر است یا سمت چپ آن؟ ”
مغز انسان به دو نیمکره تقسیم میشود و یکی از این دو نیمکره در افراد مختلف غلبه دارد. افرادی که نیمکره چپ مغزشان غلبه دارد، تحلیل گرتر، واقعیت محورتر، خطی تر و استراتژیک تر هستند؛ اما افرادی که نیمکره راست مغز آنها غلبه دارد، عموماً احساسیتر هستند و درنتیجه روحی آزادتر داشته و در برابر تغییر باز هستند.
تشخیص اینکه کدام نیمکره مغز مشتری احتمالیتان غلبه دارد یک نکته طلایی است، نه تنها به لحاظ نوع گفت و گوهایی صورت گرفته برای فروش بلکه به لحاظ شیوهای که شما به صورت موفقیت آمیز میتوانید مخالفتها را مدیریت کنید.

روش ۱۲- فروش اخلاقی، با صداقت
آیا بیش از حد قول میدهید و کمتر عمل میکنید؟ آیا شما یا تیم فروشتان پیاز داغ قضیه را زیاد میکنید تا فروش انجام شود؟ اگر فروش را در ابتدای رابطهتان به خوبی مدیریت نکنید، اوضاع خیلی زود به هم خواهد ریخت.
همه روابط از طریق برقراری ارتباط خوب و صادقانه به موفقیت میرسند. این موضوع را رعایت کنید و کسب و کار شما رشد خواهد کرد. اما اگر در این امر اشتباه کنید، کسب و کارتان پژمرده شده و خواهد مرد.
نتیجه گیری
جذب مشتری به راحتی امکان پذیر نیست بلکه با هدف فروش بیشتر و تلاش فراوان فروشنده میتوان مشتری بیشتری جذب کرد. در بالا با روش های جذب مشتری اینترنتی و جذب مشتری آنلاین و همچنین چگونگی جذب مشتری در اینستاگرام آشنا شدیم و ترفندهای فروشندگی و جذب مشتری را آموختیم.
اگر شما در فروش محصولاتتان ایمان خود را بگذارید و با مشتریان خود صادق و خوش اخلاق رفتار کنید اینگونه است که مشتریان زیادی به سمت شما جذب میشوند. همچنین اگر میخواهید محصولاتتان را زودتر و بیشتر به فروش برسانید به هیچ عنوان نباید در حد زیادی از محصولات خود پیش مشتریان تعریف و تمجید کنید و بگذارید مشتری انتخاب خود را بکند و در کار و نظر ایشان دخالت نداشته باشید.
منابع: