نکات مهم و اصولی برای انتخاب رنگ سازمانی در انواع لوگو

اصول انتخاب رنگ سازمانی

همه ما وقتی نام عشق را می شنویم، به یاد رنگ قرمز می افتیم یا زمانی که رنگ آبی را می بینیم، ناخودآگاه احساسات مان به سمت آسمان بازمی گردد. در برند ها هم این اتفاق همینطور رخ می دهد. مثلا با دیدن رنگ زرد، اکثر افراد به یاد برند ایرانسل می افتند. تمامی این یادآوری ها، به مفهوم اهمیت رنگ سازمانی باز می گردد.

پیشنهاد رنگ سازمانی برای برند و لوگو شما بسیار موثر خواهد بود؛ چرا که تاثیر فوق العاده زیادی روی ارتباط برند با احساسات مشتریان دارد. حالا شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چگونه رنگ سازمانی انتخاب کنیم؟ اصول انتخاب رنگ سازمانی چیست؟ برای پاسخ به این سوالات، در ادامه این مقاله از وب سایت برنداکسین همراه ما باشید.

رنگ سازمانی چیست؟

شاید شما این سوال را داشته باشید که منظور از رنگ سازمانی چیست؟ مثلا این رنگ مربوط به لباس های افراد در آن سازمان می شود؟ به طور کلی هر برندی دارای مشخصه های مختلفی است که خود را به مشتریان یادآوری کند. مثلا این موارد شامل تبلیغات، اسم برند و طراحی لوگو می شود.

رنگ سازمانی هم یکی از ابزارهای مهم برای القا حس مثبت از طرف برند به مشتریان خود است. این رنگ به عنوان رنگ ساده تنها در لوگو استفاده نمی شود؛ چرا که با توجه به موارد روانشناسی رنگ ها، می تواند خصوصیات و ویژگی های شما را هم نشان دهد. همچنین تمامی افرادی که قصد خرید از برند شما را دارند، با دیدن رنگ سازمانی مناسب برای خرید ترغیب می شوند.

از طرفی رنگ، جزو ابزارهای دیداری فوق العاده مهم است که باعث ایجاد ذهنیت خوب یا بد در ذهن افراد می شود. این رنگ ها تاثیر خود را در محصولات و برندهای مختلف بیشتر نشان می دهند. به طوری که طبق نظر سنجی از مشتریان، ۸۵ درصد از آن ها، رنگ را یکی از دلایل مهم برای خرید محصول می دانند.

روانشناسی رنگ برند

طبق گفته لوشر، استاد رنگ شناسی، رنگ ها نقش بسیار مهمی در تغییر وضعیت روانی و جسمی انسان ها دارند. از همین رو بهتر است که با مشخص کردن رنگ مناسب، برند خود را کمی برجسته تر نشان دهید. از آن جایی که رنگ ها نقش مهمی در تمامی نقاط زندگی دارد، از همین رو مبحث مهمی در روانشناسی به نام روانشناسی رنگ برند ابداع شده است.

فابر بیرن یکی از سرشناسان رنگ شناسی است که اعتقاد زیادی به احساسات رنگ ها دارد. از نظر او، هر رنگی حرف خاضی را به دنبال دارد. همچنین روانشناسان مختلفی اعتقاد دارند که روانشناسی رنگ ها باعث تکامل انسان ها هم می شوند. این که مردم با رنگ اشیا و  اطراف خود ارتباط داشته باشند، سبب ایجاد روحیه و دید بهتر در آن ها می شود.

شاید با خود بگویید که حتما نظریه رنگ سازمانی برند مربوط به چند سال اخیر می شود؛ اما باید بدانید که انسان ها سال های زیادی است به انتخاب رنگ سازمانی اهمیت فوق العاده زیادی نشان می دهند.

اهمیت استفاده از رنگ سازمانی

اهمیت رنگ سازمانی چیست؟

رنگ سازمانی نه تنها نمایش گر نام و لوگو برند شما است؛ بلکه نقش زیادی در تمامی جوانب کسب و کار شما هم دارد. از همین رو در ادامه به معرفی چند مورد از اهمیت رنگ سازمانی می پردازیم:

پیشنهاد ما به شما:   گام به گام توسعه برند با برنداکسین

تاثیر بر احساسات

به طور کلی رنگ ها در دو گروه رنگ های سرد و گرم قرار می گیرند که هر کدام ویژگی های منحصر به فردی را برای خود دارند. مثلا رنگ های گرم باعث افزایش هیجان و رنگ های سرد باعث ایجاد آرامش می شوند. زمانی که شما رنگ سازمانی خود را انتخاب می کنید، می توانید به راحتی روی عواطف افراد تاثیر بگذارید.

افزایش فروش

استفاده از رنگ سازمانی در موارد مختلف از جله تبلیغات و لوگو، باعث تعریف هویت سازمان می شود. از طرفی زیبایی ظاهری و رنگ های جذاب در برند، سبب مشتاق شدن بیشتر مشتریان برای خرید محصولات شما می گردد.

کاربرد رنگ سازمانی چیست؟

حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که اگر حس بدی نسبت به کاری پیدا کردید، دیگر نمی توانید به سراغ آن کار بروید. این موضوع دقیقا نمایانگر نقش رنگ ها در برند سازمانی است. رنگ ها به قدر مهم هستند که حتی از محصولاتی که شما می فروشید هم بیشتر اهمیت داده می شوند.

از طرفی اگر رنگ خاصی را برای برند خود انتخاب کنید، دیگر تا اخر فعالیت برند، دیگر افراد شما را به این رنگ شناسایی می کنند. بنابراین قطعا انواع پالت رنگ سازمانی کاربرد فوق العاده زیادی در تمامی قسمت های برند دارند. در ادامه به چند مورد از کاربردهای رنگ سازمانی برند می پردازیم:

لوگو

برای طراحان لوگو، اولین و مهمترین دغدغه ساخت لوگو فوق العاده شیک و استاندارد، رنگ آن است؛ چرا که انتخاب بهترین رنگ برای سازمان، مانند امضای آن برند شناخته می شود.

وبسایت

شما هر وبسایتی را که برای برند خود طراحی می کنید، حتما باید رنگ دهی مناسبی را برای پویایی بیشتر آن فضا انجام دهید. افراد با مشاهده وبسایت شما و رنگ به کار رفته آن، متوجه رنگ سازمانی برند شما می شوند.

ویترین و دکور مغازه

اگر شما کسب و کار خود را به صورت حضوری ادامه دهید، حتما باید به دنبال رنگ جذاب برای دکور و ویترین مغازه باشید. این رنگ همان رنگ سازمانی برند شما است که مشتریان با ورود به فضای کاری، آن را مشاهده می کند.

لباس کارمندان

این مورد در سازمان های بزرگ بیشتر اهمیت دارد. شما حتما دیده اید که مثلا رنگ سازمانی شرکت های بزرگ و کارخانه ها، به شکل یکنواختی است که از طریق لباس کارمندان به مشتری معرفی می شود.

آگاهی تبلیغاتی

در تمامی تبلیغاتی که شما در تلویزیون مشاهده می کنید، استفاده از رنگ سازمانی برند مشاهده می شود. نقش رنگ سازمانی در برند شما به قدری اهمیت دارد که هویت دیداری برند را بیشتر از قبل می کند.

ویژگی های رنگ ها

اصول انتخاب رنگ سازمانی چیست؟

در حال حاضر با توجه به اهمیت رنگ سازمانی، بسیاری از کسب و کارهای بزرگ و حتی کوچک هم برای برند خود رنگ سازمانی خاصی را انتخاب کرده اند؛ اما این موضوع وجود دارد که آیا همه آن ها بهترین انتخاب را داشته اند؟ آیا اصول انتخاب رنگ سازمانی را رعایت کرده اند؟

در پاسخ باید بگوییم که تقریبا بیشتر افراد به صورت سلیقه ای و بدون تحقیقات خاصی اقدام برای انتخاب رنگ سازمانی می کنند؛ اما باید بدانید که اگر می خواهید رنگ سازمانی شما تا سال های زیادی در ذهن مشتریان باقی بماند، بهتر است که این کار را به صورت اصولی انجام دهید. در ادامه به مهمترین قواعد انتخاب رنگ سازمانی اشاره می کنیم:

حتما رنگ پایه را انتخاب کنید.

اولین کاری که باید انحام دهید، انتخاب چند رنگ پیشنهادی از بین تمامی رنگ ها است. توجه کنید که بهتر است این رنگ ها را بر اساس روانشناسی رنگ ها انتخاب کنید.

رنگ های مکمل و کمکی را انتخاب کنید.

برای آن که بتوانید از ایده های موفق هم کمک بگیرید، بهتر است که چند رنگ دیگر را به عنوان مکمل رنگ اصلی خود انتخاب کنید. اصولا برندهای ساده و موفق از یک رنگ ثابت و چهار رنگ دیگر برای کامل کردن آن استفاده می کنند.

پیشنهاد ما به شما:   انتخاب نام برند آرایشی تنها با چند ترفند ساده + معرفی چند نام برند مناسب

ویژگی های سازمان را در نظر بگیرید.

نکته مهم در انتخاب بهترین رنگ سازمانی، توجه به کارکرد و ویژگی های خاص سازمان است. رنگی که شما برای برند استفاده می کنید، باید روی مخاطب تاثیر مثبت بگذارد و باعث افزایش اشتیاق برای خرید در آن ها شود. بنابراین بهتر است که اول ویژگی های خاص برند خود را بررسی کنید و بر اساس روانشناسی رنگ ها، نزدیک ترین رنگ را انتخاب کنید.

انواع رنگ های سازمانی چیست؟

دنیای رنگ ها بسیار گسترده و متنوع است؛ از همین رو انتخاب رنگ مناسب در بین انواع رنگ های سازمانی کار گیج کننده ای برای افراد محسوب می شود. اما در بین تمامی رنگ ها، برخی از رنگ ها طرفداران بیشتری دارند. بنابراین ما تصمیم گرفتیم که در ادامه به معرفی ویژگی های هر کدام از آن ها بپردازیم:

رنگ سازمانی آبی

این رنگ یکی از پر طرفدارترین انتخاب ها برای سازمان است. بسیاری از افرادی که برندهای حرفه ای و آرامش بخشی دارند، از رنگ سازمانی آبی برای برند خود استفاده می کنند. رنگ آبی نمادی از آسمان و دریا است که نمایان گر صداقت، وسعت، اطمینان، اعتماد و تجربه کسب وکار شما می‌ گردد.

در حال حاضر سازمان های مختلف از جمله بیمارستان ها و صنایع هواپیمایی از این رنگ استفاده می کنند؛ اما استفاده از آن برای رستوران ها اصلا گزینه معقولی نیست. توجه کنید که رنگ آبی روشن و تیره هم با هم فرق دارند. آبی روشن بیشتر برای اعتماد و آرامیش و رنگ های تیره نشانگر حرفه ای تر بودن کسب و کار است.

رنگ سازمانی طلایی

رنگ طلایی همیشه نمایانگر لوکس بودن و پر زرق و برق بودن وسایل است؛ از همین رو اکثر کسب و کارهای بسیار لاکچری و پر پرستیژ، این رنگ را برای سازمان خود انتخاب می کنند. رنگ سازمانی طلایی برای کسانی که به لاکچری بودن برند خود بیشتر اهمیت می دهند، بهترین انتخاب است. توجه کنید که رنگ طلایی، کاملا با رنگ زرد تفاوت دارد.

رنگ سازمانی سبز

به طور کلی رنگ سبز یکی از رنگ های طبیعی به شمار می رود؛ چرا که افراد با دیدن رنگ سبز، به یاد آرامش در جنگل های سرسبز می افتند. بنابراین برای کسب و کارهایی که به دنبال ثبات، آرامش، امید و پایداری هستند، استفاده از رنگ سازمانی سبز پیشنهاد می شود.

اگر دقت کرده باشید این رنگ بیشتر در اتاق عمل بیمارستان ها  و مراکز درمانی بیشتر استفاده شده است. البته روشن و تیره بودن سبز هم در معنا و مفهوم آن تاثیر می گذارد.

اهمیت رنگ ها

رنگ سازمانی بنفش

یکی از رنگ های تقریبا گرم در بین انواع رنگ ها، بنفش است که نمادی از خلاقیت و ثروت محسوب می شود. این رنگ به دلیل زیبایی و جذابیت ظاهری، یکی از رنگ های محبوب برای خانم ها و کودکان است؛ از همین رو در کسب و کارهای مربوط به آن ها می توانید از رنگ سازمانی بنفش استفاده کنید.

همچنین رنگ بنفش نشانگر سلطنت، لوکس بودن، قدرت و اصلات برند است و گزینه خوبی برای برندهای پر قدمت محسوب می شود. نمونه ای از این رنگ سازمانی را می توانید در بستنی میهن مشاهده کنید.

رنگ سازمانی نقره ای

نقره ای یکی از رنگ های بسیار خاص و شیک مانند رنگ طلایی است که افراد خاص پسند به سراغ آن میروند. این رنگ نمادی از آرامش و یکنواختی خاصی است که بیشتر به صورت ترکیبی استفاده می شود.

رنگ سازمانی نقره ای نسبت به طلایی جذابت کمتری دارد؛ اما برای کسانی که به لوکس بودن، درخشش و آرامش اهمیت زیادی میدهند، انتخاب مناسبی است. جالب است بدانید که این رنگ سازمانی برای مشاغل در حوزه تکنولوژی بیشتر استفاده می شود.

رنگ سازمانی مشکی

اصولا افراد کمی به سراغ رنگ سازمانی مشکی می روند؛ چرا که رنگ مشکی باعث رخوت افراد می شود؛ اما باید بدانید که همین رنگ مشکی در برخی از برندها بهترین پیام ها را به مشتریان القا می کند.

پیشنهاد ما به شما:   هوش رقابتی چیست؟ تاثیر اسم برند خوب در ایجاد مزیت رقابتی

رنگ مشکی نمایانگر توانایی، قدرت و خاص بودن است که اکثر برندهای اسپرت در زمینه های پوشاک آقایان و ماشین های لوکس به سراغ آن می روند. البته باید بگوییم که رنگ مشکی بیشتر به صورت ترکیبی به کار گرفته می شود که نتیجه فوق العاده جذابی را هم ایجاد می کند.

رنگ سازمانی صورتی

نهایت لطافت و ظرافت را می توانید در رنگ سازمانی صورتی پیدا کنید. بنابراین بیشتر برای محصولاتی استفاده می شوند که به خانم ها ارتباط دارد. ترکیب رنگ صورتی و بنفش یکی از بهترین انتخاب ها برای برندهای زنانه مانند لوازم آرایشی یا لباس محسوب می گردد.

جالب است بدانید که رنگ صورتی جزو آن دسته رنگ های فوق العاده جذابی است که برای تمامی برندهای مدرن تا لوکس هم همخوانی دارد.

رنگ سازمانی قرمز

قطعا یکی از جذاب ترین و مهیج ترین رنگ های سازمانی، قرمز است؛ چرا که توجه افراد را در کمتر از چند دقیقه به خود جذب می کند. بنابراین اگر می خواهید ماندگارتر باشید، استفاده از رنگ قرمز را به شما پیشنهاد می کنیم. همچنین نمادی از شجاعت، شادابی و خلاقیت است و برای استفاده در رستوران ها گزینه معقولی به شمار می رود.

رنگ سازمانی نارنجی

رنگ نارنجی یکی از گرم ترین رنگ ها برای سازمان است که نمادهای مختلفی از جمله شادابی، موفقیت، انگیزه و استقامت را به مشتریان خود نشان می دهد. این رنگ برای برندهایی که قصد ارتباط صمیمی با مشتریان خود را دارند، انتخاب مناسبی است.

نکات مهم در انتخاب رنگ سازمانی

با توجه به رنگ های معرفی شده در قسمت قبل، بسیاری از افراد به این فکر می کنند که کدام یک از این رنگ ها را برای سازمان خود انتخاب کنند. برای این کار بهتر است که حتما دوره های آموزش انتخاب رنگ سازمانی را بگذرانید.  باید در این باره بگوییم که به دلیل تاثیر فوق العاده رنگ ها در احساسات افراد، باید در هنگام انتخاب رنگ سازمانی، به موارد مختلف زیر توجه کنید:

  • برای انتخاب رنگ سازمانی لوگو و به طور کلی رنگ برند، به محدوده سنی مشتریان توجه زیادی داشته باشید. جنسیت مشتریان هم عامل مهمی برای انتخاب رنگ سازمانی محسوب می شود.
  • به نوع حوزه کاری خود توجه کنید و سپس رنگ مورد نظر را انتخاب کنید. همچنین خلاقیت زیادی را برای ایجاد تفاوت های فوق العاده در انتخاب رنگ به کار بگیرید.
  • اگر حوزه کاری شما در سطح بین المللی است، حتما به تناسب معنایی آن توجه کنید.

آیا مرکز خاصی برای مشاوره انتخاب رنگ سازمانی وجود دارد؟

بیسیاری از افرادی که به دنبال خاص ترین و بهترین شرکت طراحی لوگو و رنگ سازمانی هستند، به پیشنهادهای عادی افراد بر اساس سلیقه توجه خاصی نشان نمی دهند. البته این فکر بهترین کاری است که هر فرد برای پیشرفت و موفقیت برند خود باید انجام دهد؛ چرا که انتخاب رنگ مناسب برای برند، جزو مهمترین موارد برای اعتبار کسب و کار شما است.

در حال حاضر تعداد زیادی از مراکز مشاوره انتخاب رنگ سازمانی وجود دارد؛ اما اگر به دنبال بهترین و متخصص ترین آن ها می گردید، می توانید روی کمک برنداکسین حساب کنید. این شرکت ارائه کننده برند آماده و مشاوره برندینگ است که به شما در انتخاب رنگ سازمانی مناسب خود کمک می کند. شما می توانید برای طراحی برند بوک و دیگر زمینه ها، به وبسایت برنداکسین مراجعه کنید.

جان کلام

حتما شما هم به دنبال این هستید که چگونه یک برند موفق داشته باشیم؟ دستیابی به این موضوع بستگی زیادی به لوگو و رنگ سازمانی شما دارد. زمانی که نماد قدرتمندی از خود را به مشتریان ارائه دهید، قطعا پیشرفت فوق العاده زیادی هم در جذب آن ها خواهید داشت. ما در این مقاله انواع رنگ های سازمانی را به شما ارائه کردیم. شما می توانید برای مشاوره برندینگ و انتخاب بهترین رنگ برای کسب و کار خود، به وبسایت برنداکسین مراجعه کنید.

 

 

منابع:

fabrikbrands.com

en.99designs.fr

امتیاز شما

مطالب پر بازدید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *