اگر تا به حال لوگو معروف شرکت آمازون را دیده باشید، متوجه زیبایی و جذابیت لوگو انتزاعی شده اید. اما سوال این جا است که چرا باید کمپانی بزرگ آمازون، از لوگو انتزاعی برای کسب و کار خود استفاده کند؟
این در حالی است که انواع لوگو های دیگر هم برای این کار وجود دارد. قطعا اصلی ترین مشخصه برای انتخاب لوگو انتزاعی، خلاقیت در طراحی این مدل لوگو است که افراد را به خود جذب می کند.
توجه داشته باشید که لوگو انتزاعی بیشتر برای کسب و کارهای خاصی مناسب است و ویژگی های منحصر به فرد خود را هم دارد. بنابراین اگر شما هم به دنبال تعریف، مزایا و معایب لوگو انتزاعی هستید، در ادامه این مقاله از برنداکسین همراه ما باشید.
لوگو انتزاعی چیست؟
لوگو انتزاعی یکی از پر طرفدارترین لوگو هایی است که تا کنون طراحی شده است و تاثیر فوق العاده زیادی روی احساسات مخاطبان می گذارد. برای طراحی لوگو انتزاعی از رنگ ها، نماد ها، اشکال هندسی، حروف و دیگر المان های بصری استفاده می شود. توجه داشته باشید که به قدری ترکیب این موارد با هم به شکل خلاقانه ای صورت می گیرد که در کمترین زمان مخاطب را به خود جذب می کند.
جالب است بدانید که لوگو انتزاعی جزو قدیمی ترین و اولین لوگوها در بازاریابی است. تاریخچه لوگو انتزاعی به دهه ۱۸۷۰ باز می گردد. در آن زمان لوگو برند ،bass به عنوان بزرگترین تولیدکنندگان نوشیدنی، در قالب لوگو انتزاعی طراحی شده است.
توجه داشته باشید که اگر انواع لوگو ها ارزش زیادی برای انتقال پیام به مخاطب داشته باشند، ارزش لوگو انتزاعی چند برابر دیگر لوگو ها است. طراحی لوگو انتزاعی به گونه ای است که تمامی پیام ها و احساسات را در نماد تصویری خاصی به افراد منتقل می کند. قطعا یکی از موفق ترین و تاثر گذار ترین لوگوها را می توانیم به لوگو انتزاعی اشاره کنیم؛ چرا که شما تنها با یک نگاه به این لوگو، با مفهوم کار آن کسب و کار آشنایی پیدا می کنید.
ویژگی های لوگو انتزاعی چیست؟
این که افراد زیادی به دنبال اجرای لوگو انتزاعی هستند، به دلیل ویژگی های منحصر به فرد و جذاب آن است. همین ویژگی ها سبب می شود که لوگو انتزاعی تاثیر بیشتری روی مخاطبان بگذارد. در ادامه مهمترین ویژگی های لوگو انتزاعی را معرفی می کنیم:
ایجاد حس کنجکاوی
کنجکاوی یکی از مهمترین و ابتدایی ترین احساسات در وجود انسان ها است. تمامی انسان های اولیه با وجود همین حس کنجکاوی توانسته اند که نیازهای خود را برطرف کنند. لوگو انتزاعی دارای طراحی های خاص و خلاقانه است که حس کنجکاوی مخاطب را به طور قابل توجهی برانگیخته می کند.
به این صورت که مشتریان بیشتر مجبور به تحقیق و بررسی درباره کسب و کار شما می شوند و همین موضوع، سبب جذب افراد بیشتر هم می گردد.
خلاقیت
همانطور که ذکر کردیم، طراحان لوگو برای ایجاد لوگو انتزاعی، از انواع نماد ها و المان های بصری استفاده می کنند. همچنین در طراحی لوگو انتزاعی، نیاز به رعایت دستور العمل های خاصی نیست و امکان طراحی به شکل های مختلف هم وجود دارد. همین موضوعات سبب شده است که افراد اوج خلاقیت را برای خلق لوگوی خاص به کار بگیرند.
قابلیت استفاده در همه زمان ها
لوگو انتزاعی همیشه جدید است و نیازی به تغییر و به روز رسانی خاصی ندارد؛ از همین رو شما می توانید در طول سال های مختلف از آن برای کسب و کار خود استفاده کنید. همچنین دقت داشته باشید که این موضوع هم بیشتر به دلیل ماندگاری طولانی مدت تصویر لوگو در ذهن مشتری است.
برداشت آزاد ذهنی
یکی از ویژگی های آرم انتزاعی، امکان تفسیر و برداشت آزاد هر شخص از مفهوم لوگو است. توجه کنید که این موضوع، باعث منحرف کردن مخاطب از پیام اصلی لوگو نمی شود؛ چرا که در نهایت افراد هدف اصلی لوگو را دریافت می کنند. اما هر شخصی این پیام را با توجه به نوع احساسات و دید خود تفسیر می کند.
مزایای لوگو انتزاعی چیست؟
همانطور که در تعریف لوگو انتزاعی ذکر کردیم، این لوگو به عنوان قدیمی ترین نوع لوگو شناخته می شود؛ از همین رو مزایا و خصوصیات ویژه ای دارد که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:
لوگو انتزاعی بسیار ساده است.
شاید با خود فکر کنید که به دلیل عدم محدودیت در طراحی، حتما باید شکل لوگو انتزاعی خیلی پیچیده باشد؛ در حالی که طراحی لوگو انتزاعی بسیار ساده است و تنها نیاز به خلاقیت و استفاده از ابزارهای خاص برای طراحی دارد.
همچنین شما حتما برای ساخت لوگو انتزاعی، نباید تصویر کسب و کار را اجرا کنید؛ چرا که اگر تنها با زنده کردن احساسات بینندگان، می توانید آن لوگو را برای کسب و کار خود در ذهن های ماندگار کنید. مثلا اگر به لوگو اپل یا نایک دقت کنید، متوجه منظور لوگو انتزاعی می شوید؛ در حالی که اصلا نامی از خود کمپانی در این لوگو وجود ندارد.
لوگو انتزاعی قابلیت تطبیق دارند.
یکی از مهمترین مزایای طراحی لوگو از نوع انتزاعی، قابلیت تطبیق پذیری آن است. شما می توانید لوگو انتزاعی را در قسمت های مختلفی استفاده کنید. فرقی ندارد که آن ها را برای بیلبورد تبلیغاتی داخل شهر می خواهید یا این که روی بسته بندی محصولات و سربرگ استفاده می کنید؛ چرا که درهر صورت، به راحتی می توانید آن را در اندازه های مختلف تطبیق دهید و هدف کسب و کار خود را به مخاطبان نشان دهید.
قابلیت مقیاس پذیری دارد.
اصولا لوگو انتزاعی تصویری بسیار ساده است که امکان مقیاس پذیری را هم به آسانی فراهم می کند. همین موضوع سبب شده است که شما بتوانید آن ها را در هر اندازه و نسبتی چاپ کنید. همچنین حتی می توانید در تمامی پلتفرم ها و وبسایت های مجازی هم این نوع لوگو را قرار دهید.
معایب لوگو انتزاعی چیست؟
جدای از ویژگی های مثبت این لوگو پر طرفدار، بهتر است که با معایب لوگو انتزاعی هم آشنا شوید:
پیچیدگی زیاد باعث سردرگمی مخاطب می شود.
به دلیل عدم محدودیت در طراحی لوگو انتزاعی، ممکن است که طراحان، لوگو های بسیار پیچیده ای را طراحی کنند که سبب سردرگمی مخاطب می شود.
در صورت عدم طراحی صحیح، منطور برند به درستی منتقل نمی شود.
با توجه به این که اصولا لوگو انتزاعی احساسات افراد را درگیر می کند، ممکن است که افراد، هدف اصلی کسب و کار را متوجه نشوند.
انواع لوگو انتزاعی چیست؟
به دلیل تصویری بودن لوگو انتزاعی، راه های مختلفی برای طراحی آن وجود دارد. هر کدام از انواع لوگو انتزاعی برای زمان های خاصی استفاده می شوند و به طور خاصی روی احساسات مخاطب تاثیر می گذارند. شما باید با مطالعه انواع سبک های طراحی لوگوی انتزاعی، بهترین مورد آن را برای کسب و کار خود انتخاب کنید:
طراحی با اشکال جامد
اشکال جامد همان اشکال هندسی ساده هستند که افراد در قسمت های مختلف از آن ها استفاده می کنند. همه ما تعریف خاصی از این اشکال را در ذهن خود داریم؛ از همین رو به دلیل سادگی بصری و آشنایی اولیه مخاطب درباره هدف شکل، در لوگو انتزاعی هم از این اشکال استفاده می شود.
از طرفی شکل های جامد دارای پیام هایی مانند ظرافت، دقت و استقامت هستند که به راحتی در ذهن مشتریان قرار می گیرند. اصولا رنگ این مدل از لوگو ها سیاه یا سفید است و بیشتر برای کارخانه های صنعتی، شرکت های کامپیوتری و دفاتر مهندسی کاربرد دارد.
طرح های متقارن
برای آن که توجه مخاطب بیشتر به احساسات درونی و پیام های پنهان در لوگو جلب شود، افراد از طرح های متقارن برای طراحی لوگو انتزاعی استفاده می کنند. اصولا در این طرح ها تقارن حرف اول را می زند که نشان دهنده تعادل، اعتماد، آرامش و هماهنگی در آن کسب و کار است. اغلب کسب و کارهایی مانند سازمان بیمه، شرکت های ساختمانی و شرکت های بهداشتی از این مدل لوگو انتزاعی استفاده می کنند.
تکنیک تصویر سازی
اگر می خواهید افراد با دیدن لوگو شرکت شما به فکر فرو بروند و جنبه های عمیق تری از طراحی برند را بررسی کنند، بهتر است که از تکنیک تصویر سازی استفاده کنید؛ چرا که در این روش، تصویر بسیار عمیق و پر رنگی از برند شما در ذهن مخاطب به وجود می آید که تا مدت ها ماندگاری خود را از دست نمی دهد.
برای این کار باید شکل خاص و ساده ای را برای برند خود در نظر بگیرید و با تصویر سازی درست، آن را به لوگو انتزاعی تبدیل کنید. البته در این روش باید حتما به تفاوت لوگو انتزاعی با لوگوی تصویری هم توجه کنید.
تکنیک ترکیبی
در روش ترکیبی، از همه سبک های لوگو انتزاعی، به طور همزمان استفاده می شود. به این صورت که همه المان های بصری جذاب با هدف خاصی در کنار هم قرار می گیرند و جنبه های مختلفی از احساسات مردم را برانگیخته می کنند. همچنین در این روش، شما چند پیام مختلف را به مخاطب خود منتقل می کنید و تاثیر فوق العاده زیادی را در کمترین زمان روی آن ها می گذارید.
چگونه لوگو انتزاعی طراحی کنیم؟
برای آن که بتوانید لوگو تایپ انتزاعی خود را طراحی نمایید، باید مراحل زیر را طی کنید:
اطلاعات لازم برای ایجاد لوگو را به دست بیاورید.
قبل از انجام هر کاری، باید به دنبال اطلاعات کافی درباره بازار و رقیبان خود باشید. حتما لوگو های دیگر شرکت ها را بررسی کنید تا بتوانید طرح جدیدتری نسبت به آن ها ارائه دهید. همچنین اگر قصد طراحی برای برند خاصی را دارید، باید کاملا از اهداف و پیام های این برند آگاهی پیدا کنید.
طرح ساده و ماندگاری را انتخاب کنید.
فراموش نکنید که مهمترین مورد در قواعد لوگو انتزاعی، انتخاب طرح ساده است. بنابراین به دنبال طرح هاص و بدون پیچیدگی باشید.
طرح را پیاده سازی کنید.
زمانی که تمامی موارد درباره لوگو را بررسی کردید، طرح ذهنی خود را روی کاغذ بیاورید و ایده های خود را رسم کنید. توجه داشته باشید که به یک یا دو طرح قانع نشوید و طرح های مختلفی را ایجاد نمایید.
طرح را رنگ آمیزی کنید.
در این مرحله باید با دانستن موارد مهم در روانشناسی رنگ ها، یک یا چند رنگ را برای لوگو خود در نظر بگیرید و روی طرح های موجود در کاغذ پیاده کنید.
طرح را به کامپیوتر انتقال دهید.
برای این کار لازم است که کار با نرم افزارهای طراحی لوگو مانند فتوشاپ یا illustrator را یاد بگیرید و طرح را در نرم افزارها بکشید.
بازخورد اطرافیان را درنظر بگیرید.
پس از رسم در کامپیوتر، باید طرح دیجیتال خود را به نزدیکان و اطرافیان نشان دهید و نظر آن ها را در نظر بگیرید. در صورت وجود مشکل در ساختار یا رنگ لوگو، آن موارد را برطرف کنید و تغییرات لازم را اجرا نمایید.
معرفی بهترین لوگو انتزاعی ایرانی و خارجی
اگر تا به حال مفهوم لوگو انتزاعی را متوجه نشده اید، نمونه های لوگو انتزاعی خارجی و ایرانی را مطالعه کنید:
لوگو انتزاعی ایرانی
- سازمان آتش نشانی ایران: این لوگو شامل مربع مشکی به همراه شعله های قرمز رنگ است که حس مهار آتش را به مخاطب منتقل می کند.
- بانک صادرات: یکی از معروف ترین لوگوهای انتزاعی است که از اشکل هندسی و جامد تشکیل می شود.
- سایپا: در ساختار این لوگو، از خطوط و طرح های متقارت استفاده شده است که نمایانگر تصویر چرخ دنده و صنعت می شود.
لوگو انتزاعی خارجی
- نایک: لوگوی نایک یکی از ماندگارترین لوگوها در جهان است که سادگی فوق العاده ماندگاری دارد.
- اپل:کمپانی اپل از سیب گاز زده و رنگ های موجود در رنگین کمان استفاده کرده است که نشان دهنده آینده پیشرفته و زیبا است.
- ال جی: این لوگو از اشکال جامد استفاده کرده است که با استفاده از دکمه پاور برق و انسانی شاد، لوازم برقی را به زندگی مردم مربوط می کند.
برای سفارش لوگو انتزاعی، به کدام شرکت مراجعه کنیم؟
درست است که خلق لوگو انتزاعی کار خیلی سختی نیست؛ اما اگر نتوانید به خوبی آن را اجرا کنید یا خیلی پیچیده باشد، عملا با دست خود مشتریان را از دست می دهید. بنابراین پیشنهاد می کنیم که برای این کار، به مراکز معتبری مانند برنداکسین مراجعه نمایید.
برنداکسین یکی از شرکت های مشاوره برندینگ و طراحی برند است که به شما در انتخاب بهترین لوگو برای کسب و کار خود کمک می کند. همچنین شما می توانید با استفاده دانش تخصصی افراد در این شرکت، برای انواع کسب و کارها اسم برند انتخاب کنید.
جان کلام
لوگو انتزاعی یکی از انواع لوگوهای خاص و شیک است که برای تمامی کسب و کار های استفاده می شود. این لوگو در انواع مختلفی وجود دارد که متناسب با نوع برند انتخاب می گردد. ما در این مقاله تمامی موارد مهم درباره لوگو انتزاعی را بیان کردیم. شما می توانید برای سفارش انواع لوگو انتزاعی در کمترین زمان، به وبسایت برنداکسین مراجعه نمایید.