قطعا همه افراد برای معرفی کسب و کار خود، هزاران کلمه مثبت و خوب را در نظر می گیرند؛ اما این که چگونه همه آن ها را به مخاطب منتقل کنند، تنها با استفاده از لوگو امکان پذیر است. حالا تصور کنید که اگر طراح لوگو نتواند تصویر درستی از کسب و کار شما را ایجاد کند، چه تاثیر منفی روی آینده کاری شما می گذارد؟
همین موضوعات سبب شده است که کسب و کارهای مختلف، به دنبال طراحان لوگو خبره و کارشناس برای طراحی لوگو شرکت های خود باشند. اما سوال این جا است که معیار تشخیص طراح لوگو حرفه ای چیست؟ بایدبه کدام شرکت ها اعتماد کنیم؟ برای پاسخ به این سوالات، در ادامه این مقاله از برنداکسین همراه ما باشید.
به چه کسی طراح لوگو می گویند؟
قبل از این که بخواهیم طراح لوگو را را توضیح دهیم، بهتر است که اشاره کلی به مفهوم لوگو داشته باشیم. به طور کلی لوگو نشان دهنده این است که شما چه کسب و کاری دارید و چه کارهایی انجام می دهید. همچنین تمامی احساسات و اهداف شما از جمله رنگ سازمانی، در قالب لوگو بصری به مخاطب نمایش داده می شود.
تمامی این موارد مانند رنگ، شکل و مدل طراحی این امکان را فراهم می کنند که مشتریان در دید اول، به کسب و کار شما جذب شوند. طراح لوگو گرافیست حرفه ای کسی است که با طراحی و ساخت لوگو های خاص، به برند شما هویت می بخشد.
طراح لوگو به دو صورت مستقل، فریلنسری و استخدام در شرکت های خاص گرافیکی کار می کند. شاید این سوال برای شما پیش بیاید که آیا تمامی طراحان می توانند برای ایجاد لوگو اقدام کنند؟ باید بگوییم درست است که طراحی لوگو مربوط به کارهای گرافیکی می شود؛ اما همه گرافیست ها هم نمی توانند لوگو مناسب را طراحی کنند.
طراح لوگو باید علاوه بر نکات گرافیستی، تمامی قوانین مخصوص به طراحی لوگو را هم بداند. البته وظایف و ویژگی های طراح لوگو بسیار متفاوت است که در قسمت بعدی به آن ها اشاره می کنیم.
اصول مهم طراحی لوگو برای طراحان حرفه ای چیست؟
اولین و اصلی ترین وظیفه و ویژگی طراح لوگو، شناختن اصول اولیه برای لوگو استاندارد است. به طور کلی ویژگی های اصلی لوگو مناسب شامل موارد زیر می شود:
- طرح ساده: لوگو باید کاملا ساده باشد که در نگاه اول، در ذهن مشتریان ثبت شود؛ در غیر این صورت به دلیل پیچیدگی های زیاد، مخاطب به زودی آن را فراموش خواهد کرد.
- به یاد ماندنی بودن طرح: هدف اصلی تمامی کسب و کارها برای طراحی انواع لوگو، باقی ماندن در ذهن مشتریان است. بنابراین باید طراح، عناصر تاثیر گذار مانند رنگ، طرح و شکل لوگو را به گونه ای کاملا به یادماندنی طراحی کند.
- انعطاف پذیری لوگو: به طور کلی کسب و کارها از لوگو برای نمایش در وبسایت ها، کارت ویزیت، بیلبورد مغازه و حتی پلاستیک و کارتون های مربوط به محصولات استفاده می کنند؛ از همین رو باید قابلیت چاپ روی موارد مختلف را داشته باشد.
- تناسب با کسب و کار: در حال حاضر لوگو های زیادی وجود دارند که افراد می توانند بر اساس نیاز خود استفاده کنند؛ اما طراح لوگو حرفه ای باید مدل لوگو را بر اساس نوع کسب و کار و ماهیت آن ها انتخاب کند.
- ماندگاری لوگو: طراح حرفه ای لوگو باید طرح خود را به شکلی کاملا ماندگار ایجاد کند؛ چرا که اگر تنها معیار اصلی برای طراحی لوگو مد روز باشد، پس از مدتی دیگر لوگو زیبایی و جذابیت اولیه را نخواهد داشت.
- منحصر به فرد بودن لوگو: قطعا کپی برداری از نمونه های قبلی و تکراری بودن لوگو چند کسب و کار، باعث سردرگمی مخاطب می شود. طراح حرفه ای باید لوگویی طراحی کند که کاملا خاص و منحصر به فرد برای همان کسب و کار باشد.
طراحان لوگو حرفه ای چه ویژگی هایی دارند؟
اولین و مهمترین وظیفه هر طراح لوگو، شناسایی اصول طراحی برای لوگو مناسب به هر کسب و کار است که در قسمت قبلی به آن ها پرداختیم. اما جدای از اصول طراحی، اگر می خواهید کار خود را به دست طراحان لوگو حرفه ای بسپارید، باید به موارد زیر در نمونه کارهای طراح توجه داشته باشید:
مهارت های ارتباطی
شاید با خود بگویید که مهارت های ارتباطی، چه ربطی با طراحی لوگو دارد؟ در پاسخ باید بگوییم که درست است طراحان لوگو بیشتر به صورت مستقل و تنها با کامپیوتر کار طراحی را انجام می دهند؛ اما بدون ارتباط درست با مشتری خود، به هیچ عنوان به پیروزی نمی رسند.
طراح لوگو برای آن که هویت برند را شناسایی و درک کند، لازم است که ایده های خاص خود را از طریق ارتباط با شرکت، مشتریان و کارفرما به دست بیاورد. اگر طراح نتواند به خوبی با افراد ارتباط گفتاری و نوشتاری برقرار کند، نمی تواند ایده منحصر به فردی را هم ایجاد نماید.
این مهارت ها شامل مواردی همچون اعتماد به نفس، خدمت رسانی به مشتری، مشاوره، مهارت های فروش و بازاریابی، ارتباطات و نوشتن و ویرایش صحیح می شود.
کار با نرم افزارهای گرافیکی
طراح لوگو باید با تمامی نرم افزارهای لوگو ساز آشنایی داشته باشد؛ قطعا کسی درباره نرم افزارهایی مانند فتوشاپ تخصص نداشته باشد، نمی تواند طراحی لوگو را به طور تخصصی انجام دهد.
مدیریت زمان
وقت شناسی عامل مهمی برای مدیریت زمان محسوب می شود؛ چرا که طراح لوگو، اصولا سفارش های مختلفی را انجام می دهد. بنابراین باید وقت شناسی و مهارت کارهای چند وظیفه ای را در خود تقویت کرده باشد. همچنین باید بتواند انعطاف پذیری و مهارت حل مسئله را هم در خود تقویت کند.
خلاقیت
قطعا یکی از مهمترین وظایف طراح لوگو حرفه ای، خلاقیت است. تنها کسانی می توانند طرح های منحصر به فرد و خاصی را ایجاد کنند که خلاقیت خوبی برای طراحی داشته باشند. فرد طراح باید بتواند ارتباط خوبی با هویت و شخصیت برند برقرار کند و شعار کسب و کار را به شکلی کاملا خلاقانه طراحی نماید.
تایپوگرافی
تایپو گرافی یکی از مهمترین مواردی است که می تواند لوگو زیبای شما را به شکل بدی از بین ببرد. تایپو گرافی به موارد مختلفی از جمله ایجاد طرح، انتخاب نوع طراحی با توجه تصویر زمینه و فونت حروف اشاره دارد. بنابراین فرد طراح باید در زمینه های انتخاب فونت، فاصله گذاری، نمایش متعادل چهره ها و اصلاح طرح ها هم تخصص داشته باشد.
شناسایی رنگ ها
شاید با خود بگویید که انتخاب رنگ برای لوگو، جزو آسان ترین کارها محسوب می شود؛ در حالی که رنگ ها برای لوگو و طراحی برند، بر اساس روانشناسی رنگ انجام می گردد. همین موضوع سبب می شود که طراح اطلاعات کاملی درباره تمامی رنگ ها و نحوه شکل گیری آن ها به دست بیاورد.
همچنین باید بداند که کدام یک از رنگ ها را با یکدیگر ترکیب کند. در نهایت با دانستن تمامی این موارد، برای انتخاب رنگ مناسب برای هر کسب و کاری اقدام نماید.
قدرت تصویر سازی
همه افراد ممکن است که طرح های خاص و زیبایی را در سر خود داشته باشند؛ اما توانایی پیاده سازی و به تصویر کشیدن آن ها را نداشته باشند. طراح خوب و حرفه ای باید بداند که چگونه طرح ذهنی خود را به تصویر بکشد و از آن برای انتقال پیام خود استفاده کند. توجه کنید که افراد در بهترین شرکت های طراحی لوگو، دارای قدرت تصویر سازی قوی هستند.
معرفی ۵ نمونه از بهترین طراحان لوگو خارجی
تاریخچه طراحی لوگو، به زمان انسان های اولیه باز می گردد؛ چرا که در آن زمان انسان ها مجبور بودند پیام های خود را با استفاده از تصاویر و نقاشی های مختلف به یکدیگر برسانند. اما به طور کلی، لوگو سازی از قرن ۲۱ به بعد برای کسب و کارها و پلتفرم های مختلف استفاده شده است.
همین قدمت سبب شده است که اساتید برجسته زیادی به عنوان پیشکسوت در این زمینه فعالیت داشته باشند. بنابراین در ادامه برخی از بهترین طراحان لوگو جهان را به شما معرفی می کنیم:
روث کدار (Ruth Kedar)
قطعا یکی از بهترین و قدیمی ترین طراحان لوگو در خارج از ایران، روث کدار بوده است. این فرد دارای مدرک طراحی از دانشگاه استنفورد است. برجسته ترین و بهترین طرح های ایشان را می توانیم به لوگو بسیار محبوب گوگل اشاره کنیم.
راب جاناف (Rob Janoff)
نمونه مشهوری از طراحان لوگو خارجی، راب جان اف است که اثر ماندگار و جذاب لوگو اپل را طراحی کرده است. این فرد از سال ۱۹۷۶ تا کنون یکی از برجسته ترین طراحان لوگو در جهان بوده است که طراحان امروزی به دنبال کسب مهارت های ایشان هستند.
کارولین دیودسون (Carolyn Davidson)
اگر شما هم به لوگو شرکت بزرگ نایک علاقه داشته باشید، حتما نام این طراح را باید بدانید؛ چرا که کارولین دیودسون طراح این لوگوی محبوب ورزشی بوده است.
لندون لیدر (Lindon Leader)
لندون لیدر هم به عنوان طراح با تجربه و خبره در زمینه ایجاد لوگو فعالیت دارد که تا کنون انواع آرم و لوگو را برای شرکت های قدرتمندی همچون Fedex طراحی کرده است. توجه کنید که لوگو های طراحی شده به دست این فرد، بسیار ساده اما پر مفهوم هستند.
سائول باس (Saul Bass)
یکی دیگر از بهترین و حرفه ای ترین طراحان لوگو در جهان، سائول باس است که تجربه فوق العاده زیادی در این زمینه دارد. او حدود ۳۴ سال است که در زمینه طراحی لوگو خاص برای کسب و کارهای مختلف فعالیت می کند. لوگو شرکت های معروفی همچون Bell، Kleenex و Girl Scouts، از نمونه کارهای این طراح قدرتمند محسوب می شود.
معرفی ۵ نمونه از بهترین طراحان لوگو ایرانی
درست است که قدمت استفاده از لوگو در ایران، نسبت به کشورهای خارجی کمتر است؛ اما در همین مدت زمان هم افراد بسیاری برجسته ای در زمینه طراحی لوگو فعالیت کرده اند که حتی با طراحان خارجی هم رقابت می کنند. در ادامه به معرفی پنج مورد از طراحان لوگو ایرانی می پردازیم:
مرتضی ممیز
اولین و مهمترین طراح لوگو ایرانی، مرتضی ممیز است که به عنوان پدر گرافیک ایران هم شناخته می شود. این فرد از سبک های مختلفی برای طراحی لوگو شرکت ها استفاده کرده است. لوگوهای فوق العاده جذاب شرکت هایی مانند سایپا، سازمان آتش نشانی، سازمان گمرک، شهرداری تهران و اصفهان و علامت استاندارد ایران، نمونه ای از آثار این طراح برجسته است.
قباد شیوا
قباد شیوا یکی از طراحان قدیمی و کاربلد لوگو ایرانی است که شرکت های بسیار معتبری مانند زمزم کار طراحی لوگو خود را به دست این هنرمند سپرده اند. استاد شیوا تحصیلات خود را در دانشگاه تهران ادامه داده است و در نهایت مدرک لیسانس گرافیک در شهر نیویورک را دارد. این طراح برجسته، در لوگوهای خود بیشتر از نمادهای فرهنگی استفاده کرده است.
بیژن جناب
استاد بیژن جناب دارای مدرک هنر از دانشگاه تهران است که طرح های ارزشمندی همچون لوگو ایران خودرو از اثرات ارزشمند آن است.
احمد میرزا
احمد میرزا خالق طرح های فوق العاده ارزشمند همچون شرکت ملی نفت ایران است که از سال ۱۳۶۳ تا کنون بدون هیچ تغییری استفاده می گردد. البته این لوگو یکی از اثرات هنرمندانه این استاد شناخته می شود.
اسد الله چهره پرداز
یکی از اساتید برتر در زمینه گرافیک، استاد چهره پرداز است که در اغلب طرح های خود، سادگی و نظم را رعایت می کند. البته توجه کنید که جدای از سادگی در طراحی، مدرن بودن هم در لوگوهای این شخصیت دیده می شود. لوگو شرکت هایی همچون بیمه البزر، جزو نمونه کار های این استاد است.
بهترین شرکت های طراحی لوگو کجا است؟
به طور کلی با توجه به اهمیت لوگو برای کسب و کارهای مختلف، تقریبا افراد زیادی به صورت مستقل یا استخدام در شرکت های مختلف، دست به طراحی لوگو زده اند؛ اما باید بدانید که همه آن ها قابلیت اعتماد و پرداخت هزینه های فوق العاده بالا را ندارند. تنها شرکتی می تواند بهترین لوگو را برای شما طراحی کند که از افراد متخصص و خبره بهره مند باشد.
یکی از شرکت های معتبر در زمینه ساخت لوگو، برنداکسین است که به شما در طراحی و انتخاب بهترین و مناسب ترین لوگو مخصوص به کسب و کار خود کمک می کند. همچنین شما می توانید برای خرید برند آماده و مشاوره برندینگ هم از خدمات این شرکت استفاده کنید.
جان کلام
همه کسب و کارها برای آن که بتوانند به لوگوهای استاندارد برای کسب و کار خود برسند، باید به دنبال طراحان لوگو حرفه ای باشند. تنها شخصی در طراحی لوگو موفق می شود که مهارت های لازم برای این کار را در خود تقویت کند. بنابراین ما در این مقاله، وظایف و مهارت های لازم برای طراحی لوگو را معرفی کردیم. شما می توانید برای سفارش انواع لوگو، از دانش تخصصی طراحان لوگو در وبسایت برنداکسین کمک بگیرید.
3 پاسخ
بنظرم به عنوان یه طراح حرفه ای حتما طرح های زیادی ببیند و کار زیاد انجام بدید چون این کار باعث میشه دیدتون باز بشه در نتیجه ایده پردازیتون قویتر شه و بهتر تشخیص یدین چه سبک کاری و چه طرح لوگویی مناسب مشتری شماست!! و صد البته به عنوان یه طراح حرفه ای صبر و حوصله زیادی داشته باشید چون بعضی مشتریا خیلی می تونن روی مخ برن 🙂
این مطلب حرف نداشت
چطوری می تونم باهاتون ارتباط بر قرار کنم