کلید به وجود آمدن وفاداری و موفقیت تجاری بین مردم، اعتماد است که برای به دست آوردن این اعتماد، همه شرکت ها باید مشتریان خود را درک کنند و با آن ها صادق باشند و به آن ها احترام ویژه ای بگذارند. اعتماد مشتری برای ایجاد و تقویت روابط بلندمدت با مخاطبان اصلی شما حتمی و لازم است. همچنین شما می توانید از این راه به تجربیات بهتری دست یابید، وفاداریتان را زیاد کنید و مشتریان بیشتری را برای خودتان نگهداری کنید.
اعتماد مشتری، ایمانی درونی است که مصرف کنندگان به یک شرکت دارند. این اعتماد نشان دهنده اعتماد به تعهد یک شرکت به انجام تعهداتش و انجام آنچه که برای مشتری مناسب می داند، است. عصر مشتری در اوایل دهه ۲۰۱۰ پدیدار شد و مصرف کنندگان بیشتر از هر زمان دیگری ب یکدیگر در ارتباط بودند و با افزایش دسترسی آن ها به اطلاعات و منابع، انتظارات آن ها روز به روز زیادتر میشد. عصر مشتری نیز امروزه ادامه دارد و داده ها آن را به ما نشان می دهد.
- 1. چگونه اعتماد مشتری را جلب کنیم؟
-
2.
راه های جلب اعتماد مشتری برای افزایش فروش
- 2.1. مشتریان قبلی را به نظردهی آنلاین تشویق کنید
- 2.2. همیشه همراه مشتری و در دسترس او باشید
- 2.3. هدیه ای به مشتریان خود بدهید
- 2.4. با مشتریان خود ارتباط مداومی داشته باشید
- 2.5. نشان دادن چهره ی انسانی کسب و کار به مخاطبتان
- 2.6. خدمات و محصولات خود را با ضمانت کامل به فروش برسانید
- 2.7. در هنگام فروش محصول داستان گویی کنید که این ترفند معجزه می کند
- 2.8. محصولات خود را کامل و واضح به مشتریان خود معرفی کنید
- 2.9. معایب محصول را کاملاً واضح برای مشتری شرح دهید
- 2.10. بازیابی رو در رو (دهان به دهان)
- 2.11. اطمینان مشتری را جلب کنید و تمامی بی اعتمادی ها را از میان ببرید
- 3. جلب اعتماد مشتریان فروشگاه اینترنتی
چگونه اعتماد مشتری را جلب کنیم؟
در ابتدا تمامی خدمات مشتری را در اولویت کارهایتان قرار دهید تیم های فروش و پشتیبانی می توانند با تنظیم و رعایت استانداردهای خدمات بالا، اعتماد مشتری را افزایش دهند و جذب مشتری کنند.
شفاف و یک رنگ باشید
با توجه به ارزش های اصلی و مأموریت کلی خود، باید تعهد شرکت خود به حفظ حریم خصوصی و حفاظت را نیز مطرح کرده و توضیح دهید که چگونه از اطلاعات خصوصی مشتریان محافظت می شود، خصوصاً در برابر تهدیداتی مانند نقض داده ها. این موضوع به مشتریان کمک می کند تا احساس اطمینان کنند و جلب اعتماد مشتری را به دست خواهید آورد.
نظرات و ایده های مشتریانتان را به اشتراک بگذارید
به نظرات و پیشنهادات مشتریان خود، گوش دهید و بینش های ارزشمندی را برای بهبود محصولات و خدمات موجود یا حتی ایجاد محصولات جدید به دست بگیرید. درخواست بازخورد مشتری همچنین به خریداران نشان می دهد که به نظرات آن ها اهمیت می دهید و نه فقط خرید آن ها. وقتی به مشتریان این فرصت و خروجی را می دهید تا افکار خود را به اشتراک بگذارند، با ایجاد احساس در آن ها مانند شرکای ارزشمند به ایجاد اعتماد مشتری کمک می کنید.
با مشتریان ارتباط دوستانه برقرار کنید و آن ها از خود راضی نگه دارید
برای حفظ و تقویت اعتماد مشتری، همانطور که با دوستان یا خانواده خود ارتباط برقرار می کنید، با مخاطبان خود ارتباط برقرار کنید و همچنین از طریق کانال های گوناگون. اعتماد مصرف کننده را با قابل دسترس بودن و قابل اعتماد بودن ایجاد کنید. اگر این اعتماد را ب دست آورید قطعاً تکنیک های فروش بیشتری یاد می گیرید و با افزایش فروش رو به رو خواهید شد.
روی کارمندان خود سرمایه گذاری کنید و آن ها را بخشی از سرمایه خود بدانید
مطالعات نشان داده است که یک تجربه خوب کارمند و یک تجربه مشتری خوب دست به دست هم می دهند، به ویژه زمانی که صحبت از آن کارمندان در خط مقدم باشد. مشتریان می توانند تشخیص دهند که چه زمانی فردی از نقش خود راضی نیست و این بر تجربه مشتریان شما با شرکت تأثیر خواهد گذاشت.
راه های جلب اعتماد مشتری برای افزایش فروش
راهکارهای بسیاری وجود دارد که مشتری را جذب خودتان کنید و مشتری های قبلی را ماندگار نگه دارید. این راهکارها عبارت است از:
مشتریان قبلی را به نظردهی آنلاین تشویق کنید
چیزی بیشتر از ۹۰ درصد مشتریان، قبل از خرید محصول، آن را در اینترنت و شبکه های اجتماعی جست و جو و درباره ی آن تحقیق می کنند. این تحقیقات بیشتر در شبکه های اجتماعی و سایت های پرسش و پاسخ رخ می دهد. این کار را بدون شک خودتان نیز انجام داده اید و با اشخاصی که حتی آن ها را نمی شناسید ارتباط برقرار کرده اید و نظر آن ها را نیز پرسیده اید.
همیشه همراه مشتری و در دسترس او باشید
مشتریان زیادی هستند که دوست دارند یک متخصص پاسخگوی آن ها باشند، شما نیز سعی داشته باشید که در دسترس مشتریان خود و همچنین پاسخگوی آن ها باشید چراکه با این روش استراتژی فروش بیشتر می شود. شما نیز می توانید در اینستاگرام پاسخگوی مشتریان خود باشید و جلب اعتماد مشتری در اینستاگرام را به دست آورید.
هدیه ای به مشتریان خود بدهید
مثلا اگر مشتری به نزد شما می آید و ۱۰۰ هزار تومان خرید می کنید یک هدیه کوچک اما با ارزش نیز به او بدهید تا از این طریق جذب مشتری کنید. مشخص است که مشتری هیچ توقعی از شما ندارد اما این مسئله باعث می شود تا مشتری احساس مثبتی نسبت به فروشگاه شما کند و همچنین باعث تبلیغات کسب و کار و جلب مشتری می شود.
با مشتریان خود ارتباط مداومی داشته باشید
برای جلب و جذب مشتری باید با آن ها همانند یک دوست صمیمی رفتار کرد، نه به عنوان فروشنده و مغازهدار. در اینجا از هوش رقابتی خود استفاده کرده اید چراکه برای آن ها حتی فکر اینکه از رقیبان شما خریداری کنن، آن ها را ناراحت می کند.
نشان دادن چهره ی انسانی کسب و کار به مخاطبتان
برای تبلیغات اجناس خود احتمالا چهره های متنوعی را در شبکه های اجتماعی انتخاب می کنید، این تصاویر شاید اعتماد مشتری را جلب کند اما بسیار مناسب و کاملاً راضی کننده نیست. جالب است که فقط از برند محصولاتتان صحبت نکنید و سری به پست پرده و دورهمی ها و رویدادهای دیگر بزنید، این گوناگونی باعث جذب مشتری بیشتر می شود. این کار سبب می شود تا مشتریان بیشتری احساس کنند که این تیم پشت به پشت هم با یاری و کمک یکدیگر به موفقیت رسیده اند. اگر این ترفند را انجام دهید، مشتریان زیادی کنجکاو پشت صحنه می شوند و حتی اگر از مشکلات و رنج هایی که می برید چیزی را نمایان کنید، ارتباط دوستانه شما با سایر افراد، صمیمی تر خواهد شد.
خدمات و محصولات خود را با ضمانت کامل به فروش برسانید
وظیفه اصلی فروشندگان، از بین بردن ترس مشتری برای کیفیت پایین محصول و یا … است. ضمانت کالا، یکی از انواع راهکارها برای از بین بردن ترس و استرس مشتری است. به عنوان مثال هرگاه که قصد خرید گوشی موبایل دارید ترس از کیفیت و باتری و طول عمر و … موبایل را دارید و سؤالات مختلفی را از فروشنده می پرسید اما هنگامی که فروشنده این اطمینان را به شما می دهد که این جنس دارای ضمانت است و در صورت وجود هرگونه مشکل این جنس پس گرفته می شود، دیگر با خیال آسوده و راحت خرید خود را انجام می دهید.
در هنگام فروش محصول داستان گویی کنید که این ترفند معجزه می کند
روال داستان گویی از قدیم جذابیت داشته و تاکنون هم این جذابیتش ادامه دار بوده است. داستان گویی احساسات و عواطف و نظر مشتری را درگیر می کند و مشتری با اعتماد بیشتر و بیشتر به سمت شما کشیده می شود. حتی می توانید با استفاده از برند محصولتان، به کسب و کار خود چهره ی انسانی بدهید.
محصولات خود را کامل و واضح به مشتریان خود معرفی کنید
کالای خود را به طور کامل به مشتری معرفی کنید به طوری که در آن لحظه از تمام نیرو و توان خود کمک بگیرید تا بتوانید آن محصول را به مشتری معرفی کنید. همچنین می توانید از تمامی مزایا و معایب و کارکردهای محصول برای مشتری صحبت کنید.
معایب محصول را کاملاً واضح برای مشتری شرح دهید
از گفتن و شرح دادن معایب کالای خود هیچ ترسی نداشته باشید چراکه همینکه با مشتری رو راست و صادق بودید، خودش یک مزیت به حساب می آید و نظر مشتری را جلب می کند. خریدار سریع تفاوت بین فروشنده سودجو و فرصت طلب و فروشنده با ایمان و صادق را به خوبی متوجه می شود پس چه بهتر که خود، از قبل روراست باشید. برای جلب اعتماد مشتریان فروشگاه اینترنتی، باید توضیحات کاملی در صفحه توضیحات محصول بنویسید تا هر کسی از کالای شما دیدن کرد، اطلاعات کامل و دقیقی به دست آورد.
بازیابی رو در رو (دهان به دهان)
بیشتر افرادی که در فروشگاه های بزرگ کار می کنند، بازیابی دهان به دهان را استراتژی فروش خوبی می دانند و برای افزایش فروش یک برند معرفی می کنند. اگر بتوانید در لابهلای صحبت ها، برند محصول خود را به مشتری معرفی کنید و در مورد همان بحث و گفت و گو کنید، مطمئن باشید به عنوان یک برند حرفه ای و کامل ثبت می شود. این کار باعث می شود مشتری شما از برند و کار شما در جای بقیه افراد تعریف و معرفی کند.
جالب است بدانید اکثر مشتری ها از مکالمه های دهان به دهان لذت می برند و دوستدار کمک به یکدیگر هستند. وقتی مشتری شما از دهان فرد دیگری می شنود که اجناس شما عالی و با کیفیت است، ترغیب به خرید از محصولات و دیدن اجناس شما می شود و این یک سود منفعت عالی برای شما فرد فروشنده محسوب می شود.
اطمینان مشتری را جلب کنید و تمامی بی اعتمادی ها را از میان ببرید
جلب اعتماد مشتری تنها به راهکارهای اعتماد سازی ختم نمی شود بلکه موضوعات کوچکی در اعتماد مشتری مؤثر است که حتی خود شما نیز از آن بی خبر هستید. به عنوان مثال نشستن گرد و غبار بر روی اجناس مغازه شما، شکستن گوشه تابلو مغازه شما، کثیف بودن آیینه مغازه شما و … می تواند اعتماد و اطمینان لازم مشتری را از میان ببرد.
به همین دلایل کوچیک، مشتری از مغازه شما خارج می شود و هیچ گونه خریدی از شما انجام نمی دهد، پس شما موظف هستید که از دید مشتریان خودتان، به ظاهر مغازه خود نگاه کنید و عیب و ایرادهای مغازه را بپوشانید، آن هنگام است که مشتری جذب مغازه شما خواهد شد.
جلب اعتماد مشتریان فروشگاه اینترنتی
جلب اعتماد مشتری در دنیای مجازی بسیار مهم و با ارزش تر از جلب اعتماد و اطمینان مشتری در دنیای فیزیکی است، چراکه در این شبکه های مجازی مشتریان دیرتر و سخت تر اعتماد می کنند؛ از همین جهت است که پروسه جلب اعتماد مشتری در فضای مجازی طولانی تر می شود و افراد بایستی حرفه ای تر و مقتدرانه تر عمل کنند. برای به دست آوردن اعتماد مشتری در سایت باید مواردی به جز موارد بالا را افراد رعایت کنند که این موارد عبارت است از:
۱. بازاریابی محتوا
با این کار اعتماد فراوانی می توانید جمع کنید
- افزایش فروش پیدا می کنید
- با بازاریابی محتوا بدند سازی کنید
- مخاطبان هدف خود را با این کار می توانید جمع کنید
- با بازاریابی محتوا، مخاطبانتان را می توانید به خرید محصول متقاعد کنید
- خلاصه مطلب اینکه با بازاریابی محتوا می توانید همه کار انجام دهید
۲. استفاده کردن از نماد اعتماد
بیشتر افرادی که آنلاین خرید می کنند در صورتی به آن سایت اعتماد می کنند که نمادهای اعتماد مختلفی را مشاهده کنند.
۳. صفحه پرسش و پاسخ
صفحه پرسش و پاسخ راه بیندازد تا مشتریان شما پیام های بین شما و مشتریان دیگرتان را تماشا کنند و بیشتر اعتماد کنند.
۴. اعتمادسازی را بیشتر و بیشتر کنید
ماهیت کسب و کار شما به مشتری هایتان بستگی دارد. اگر نتوانید اعتماد او را جلب کنید، پس هیچ کاری نتوانسته اید انجام دهید! شاید در کوتاه مدت نتیجه بگیرید، اما برای نتیجه طولانی مدت باید بتوانید اعتماد مشتری هرچه سریع تر و کامل تر به دست آورید. تجربه ثابت کرده است که مشتریان به سایت های اینترنتی بیشتر از پیج های فروشگاهی اعتماد دارند. به همین دلیل برای جلب اعتماد مشتری باید در کنار پیج اینستاگرامی، سایت داخلی نیز داشته باشید.
نتیجه گیری
در نهایت نه تنها کلید افزایش فروش محصول، بلکه راز ماندگاری یک کسب و کار، جذب مشتری است و مشتری زمانی محصول را خریداری می کند که، به آن نیاز داشته باشد و یا تامین کننده مورد اعتماد باشد. بنابراین، همانطور که در این مقاله از موفقیت صحبت شد، جلب اعتماد مشتری کلید فروش و حفظ مشتری است. مصرف کننده امروزی نسبت به گذشته بدبین و محتاط تر است! آنها سوالات زیادی می پرسند و بسیاری از آنها پاسخ می خواهند. و اگر به کسب و کار شما اعتماد نداشته باشند، کسب و کار شما را انتخاب نخواهند کرد.
6 پاسخ
میتونیم توی سایت شما مطلب بنویسیم؟
میتونیم توی سایت شما مطلب بنویسیم؟
مطلبتون بسیار مفید بود
مطلبتون بسیار مفید بود
خیلی عالی بود
خیلی عالی بود