تا چند سال گذشته خیلی برای افراد مهم نبود که اسم مغازه و برند خود را چگونه انتخاب کنند. مثلا ممکن بود فرد نام خود یا فرزندش را برای نام برند انتخاب کند. اما چند سالی است که این موضوع کاملا متفاوت شده است.
در حال حاضر افراد حاضر هستند که هزینه زیادی را برای انتخاب نام برند تجاری خود صرف کنند و اینکار آینده برند حرفهای خود را هم تضمین نمایند. از طرفی این روزها اسامی برند لاتین در بین مردم رواج زیادی پیدا کرده است؛ چرا که اسم برند انگلیسی باعث خاصتر شدن برند میشود.
بنابراین با توجه به استقبال کسبوکارها از نام برند لاتین، ما تصمیم گرفتیم که در این مقاله از وبسایت برنداکسین، راهنمای کاملی برای انتخاب اسم برند لاتین را به شما ارائه دهیم.
تعریف کلی اسم برند لاتین
به طور کلی نام برند لاتین به برندی گفته میشود که در حروف آن، از زبانی به غیر از فارسی استفاده شده باشد. همچنین حتی اگر نام انتخابی شما ریشه لاتین هم داشته باشد، به عنوان اسم برند لاتین شناخته میشود. در بیشتر مواقع از اسم برند انگلیسی برای شرکتهای تجاری صادرات و واردات استفاده میشود؛ اما امروزه حتی برای مغازههای لباس فروشی هم میتوانید از نام برند لاتین هم استفاده کنید.
توجه داشته باشید اگر نامی که انتخاب کردهاید در زبان فارسی معنای خاصی نداشته باشد هم میتوانید آن را به صورت نمونه اسم برند لاتین بنویسید. همچنین به غیر از زبان انگلیسی، تمامی حروف فرانسوی و حتی عربی هم طبق قوانین مرکز مالکیت کشور، جزو نامهای لاتین شناخته میشوند.
جالب است بدانید که حتی اگر بیشتر از پنجاه درصد از حروف اسم انتخابی شما دارای فونت انگلیسی باشد، نام کسبوکار شما جزو اسامی برند لاتین قرار میگیرد. حتما با خود میگویید که این قوانین بر اساس چه معیاری است؟ در واقع معیار تشخیص لاتین بودن نام برند شما، لغت نامه دهخدا و فرهنگ سخن است.
نام برند لاتین با برند فارسی چه تفاوتی دارد؟
نام برندها نمایانگر هویت کسبوکار شما است؛ از همین رو باید به بهترین شکل ممکن انتخاب شود. در این بین، شما میتوانید از اسم های اصیل ایرانی یا اسم برند انگلیسی استفاده کنید. به طور کلی این دو نوع اسم در مفهوم تفاوت چندانی با یکدیگر ندارند. تنها تفاوت نام برند لاتین با فارسی، در زمان ثبت آنها است.
به این صورت که در زمان ثبت برند لاتین، تکراری نبودن آن نام حتما آزمایش میشود. همچنین حتما باید از قوانین بینالملل برای انتخاب نام برند لاتین پیروی کرده باشید. از طرفی باید بدانید که برای ثبت برند لاتین، حتما به کارت بازرگانی نیاز دارید؛ در صورتی که نام فارسی، نیاز به این مورد ندارد.
چگونه بهترین نام لاتین را برای کسبوکار خود انتخاب کنیم؟
نام برند همان چیزی است که مشتریان را حتی تا پنجاه سال آینده هم به یاد شما میاندازد؛ بنابراین باید به نام برند خود، به چشم مهمترین مورد برای کسبوکار نگاه کنید. از طرفی جدای از مشتریان، قرار است که نام شرکت شما در مقالات، مصاحبهها، بازاریابی و آگهیها نمایش داده شود؛ از همین رو پیشنهاد میکنیم که قبل از شروع فعالیت، برنامهریزی دقیقی برای انتخاب اسم برند خود داشته باشید.
بهترین راههایی که میتوانید نام برند لاتین خود را انتخاب کنید، به شرح زیر است:
هویت برند خود را مشخص کنید.
قبل از این که اصلا برای انتخاب اسم اقدام کنید، باید از هویت و چیستی شرکت خود آگاه باشید. از خود بپرسید که شما چه شرکتی هستید و دقیقا چه کاری انجام میدهید. این مورد نقش بسیار موثری در انتخاب درست نام دارد. آینده شرکت، هدف شرکت و ارزشهای آن، سه عامل مهمی است که جهتگیری شما را نشان میدهد.
طوفان فکری به راه بیندازید.
در این مرحله از افراد تیم خود بخواهید که تمامی ایدههای اسم لاتین را نام ببرند. سپس تمامی آنها را روی یک صفحه کاغذ پیاده کنید. توجه داشته باشید که در این مرحله، حتی از یک نام هم به آسانی گذر نکنید و تمامی پیشنهادات خود و افراد دیگر تیم را هم یادادشت کنید. البته توجه داشته باشید که این ایدهها، متناسب با ویژگیها و اهداف کسبوکار شما باشد. همچنین لازم به ذکر است که اگر نیاز به ایدههای جدید و خاص دارید، سایت پیشنهاد برند برنداکسین، به کمک شما میآید.
موارد غیر ضروری را حذف کنید.
قطعا تمامی اسامی در لیست ایدهها، متناسب با کسبوکار شما عنوان نشده است یا این که کیفیت و معنای استاندارد را ندارد. خصوصا زمانی که قصد انتخاب نامهای لاتین را هم داشته باشید. بنابراین در این مرحله باید ایدههای نامگذاری خود را غربال کنید. به این صورت که تنها نامهایی را نگهداری کنید که هم معنای درستی داشته باشند و با اهداف شما هم همخوانی پیدا کنند.
توجه کنید که اگر برای شغل خود، وبسایت ساختهاید، حتما اسمهایی را انتخاب کنید که به دامنه سایت نزدیک باشد. شاید برای شما این سوال پیش بیاید که چگونه از تمامی ایدهها بهترین اسامی را انتخاب کنیم؟ برای این کار کافی است که به چند سوال زیر پاسخ دهید:
- آیا این نام بر اساس اهداف کسبوکار است؟
- خواندن این نام آسان است یا سخت؟
- آیا شرکت دیگری این نام را انتخاب کرده است؟
- آیا این نام به راحتی در ذهن مشتریان باقی میماند؟
- نام پیشنهادی را میتوانیم به راحتی با صدای بلند بگوییم؟
- آنگاه پس از پرسیدن این سوالات، قطعا به لیست کاملا محدود و خاصی دستیابی پیدا میکنید.
به دنبال بازخوردی از دوستان و خانواده باشید.
شاید نامی که شما انتخاب کردهاید، تنها از نظر خودتان استاندارد و خوب باشد و اطرافیان نظر شما را نداشته باشند. از همین رو بهتر است که نام پیشنهادی را با دوستان و خانواده در میان بگذارید و منتظر واکنش آنها باشید. اگر اکثر اطرافیان این نام را تایید کردند، یعنی این که انتخاب خوبی داشتهاید. از طرفی حتی اگر نام خیلی خوبی را هم انتخاب کردهاید، اما در ذهن اطرافیان قرار نمیگیرد، بهتر است که به فکر اسم دیگری باشید؛ چرا که هدف اصلی شما از انتخاب نمونه اسم برند لاتین، به جای ماندن در ذهن مشتریان است.
در دسترس بودن دامنه، علامت تجاری و نام تجاری خود را بررسی کنید.
این مرحله جزو خطرناکترین و پر ریسکترین مراحل برای انتخاب اسم برند لاتین است؛ چرا که شاید مجبور به طی کردن مجدد تمامی مراحل قبلی شوید. به این صورت که باید اسمهای غربال شده در مرحله قبل را یکی یکی در سایت ثبت علائم تجاری تست کنید. همچنین از دسترس بودن تمامی آنها اطمینان داشته باشید؛ چرا که ممکن است شرکت دیگری قبل از شما، این اسم را انتخاب کرده باشد .
بنابراین اگر میخواهید در این مرحله به مشکل خاصی برخورد نکنید، حتما چند اسم را به عنوان ذخیره در لیست خود نگهداری کنید. همچنین توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نامی را که در سایت ثبت شده باشد را انتخاب نکنید؛ حتی اگر قصد ثبت برند خود را هم ندارید. چرا که در نهایت، برنده آن شرکتی است که از قبل ثبت شده باشد.
طراحی برند و لوگو را فراموش نکنید.
به طور کلی طراحی برند و لوگو، اقدام خیلی ضروری برای کسبوکارهای بسیار کوچک و معمولی نیست؛ اما اگر میخواهید به طور جدی در فضای کاری فعالیت داشته باشید، حتما به فکر طراحی لوگو برای کسبوکار خود باشید. همچنین توجه کنید که کار طراحی لوگو را به شرکتهای متخصص در این زمینه مانند برنداکسین بسپارید.
نام لاتین خود را ثبت کنید.
پس از آن که نام انتخابی برند خود را مشخص کردید، بهتر است که برای قانونی شدن کسبوکار خود، ثبت دامنه را حتما انجام دهید. شما با این کار تضمین میکنید که هیچ شرکت دیگری نمیتواند این نام را انتخاب کند و شما در ذهن مشتریان منحصر به فرد باقی میمانید.
راههای ساخت اسم برند لاتین
پیدا کردن اسامی برند لاتین در طوفان فکری و گذراندن مراحل قبلی، تنها در صورتی انجام میشود که شما اسمهای عادی و معمولی را برای برند خود پیشنهاد دهید. اما باید این را بدانید که اگر میخواهید اسامی شما کاملا خاص و برنامهریزی شده باشد، بهتر است که خودتان اسم را بسازید. برای این کار، ما چهار روش را برای ساخت اسم برند لاتین به شما معرفی میکنیم:
ساخت اسم با ترکیب دو کلمه
در این روش شما میتوانید دو کلمه معنادار لاتین را در کنار هم قرار دهید و اسم برند انگلیسی با معنی را بسازید. به این صورت که میتوانید با جستجو در دیکشنری، یک کلمه را متناسب با نوع کسبوکار خود، به عنوان کلمه اصلی انتخاب کنید. سپس با اضافه کردن پسوند و پیشوند به آن کلمه، نام منحصربهفردی را ایجاد کنید.
همچنین میتوانید دو کلمه مرتبط به کسبوکار را هم پیدا کنید و با ترکیب این دو کلمه معنادار با یکدیگر، انتخاب اسم انجام دهید. مثلا برندهای مختلفی مانند Smart Soft، Megatech و Facebook، از این روش انتخاب شدهاند.
ساخت اسم با کلمات هم قافیه
اصولا کلمات هم قافیه، آوای دلنشینی را برای مخاطب به وجود میآورند؛ از همین رو بیشتر در ذهن مشتریان قرار میگیرند. بنابراین بسیاری از افراد به فکر ساخت اسم برند انگلیسی هم قافیه هستند. در این روش باید دو کلمه معنادار یا حتی بدون معنا را با ایده گرفتن از دیکشنری پیدا کنید. فقط توجه کنید که حتما با برند شما همخوانی داشته باشند. مثلا برخی از این نامها را میتوانیم به Byte write و click tick اشاره کنیم.
ساخت اسم با اسم مستعار
برخی از اسامی لاتین به طور غیر مستقیم با کسبوکار شما ارتباط دارند؛ از همین رو میتوانید از آنها برای پیشنهاد اسم برند لاتین هم انتخاب کنید. مثلا میتوانید با بررسی اشیاء و تصاویر ممکن در اطراف خود، نام مستعاری را انتخاب کنید. نمادی از این نام را میتوانیم در برند قدرتمند Amazon و Future مشاهده کنید.
ساخت اسم با کلمات توصیفی
این روش برای شرکتهایی که کالاهای خاصی را تولید میکنند، انتخاب مناسبتری است. در این راه باید حداقل چهار یا پنج کلمه مرتبط با شغل خود را از دیکشنری پیدا کنید و با چسباندن حروف اول آنها به یکدیگر، نام برند خود را بسازید.
آسانترین راه برای انتخاب نام برند لاتین کدام است؟
تا این جای مقاله درباره روشهای ساخت اسم لاتین برای برند و انتخاب بهترین آن ها صحبت کردیم. اما چالش بسیاری از افراد در این مرحله این است که تخصص و زمان کافی برای انجام این مراحل را ندارند و به دنبال راه میان بر برای انتخاب اسم برند لاتین هستند. طبیعتا اگر قرار باشد که تمامی افراد خودشان این مراحل سخت را برای انتخاب اسم برند لاتین بگذارنند، قطعا ماهها باید برای این کار وقت بگذرانند.
بنابراین بهتر است که هر کاری را به دست متخصصان آن بسپارید. در حال حاضر با توجه به اهمیت برندسازی برای کسبوکارهای مختلف، بسیاری از مراکز تخصصی مانند سایت پیشنهاد برند برنداکسین، آماده انجام این کار هستند.
متخصصان این سایت با دریافت اطلاعات اولیه درباره کسبوکار، در کمترین زمان، لیست اسامی خاص برای برند را به شما ارائه میدهند. همچنین شما میتوانید در زمینههای دیگری همچون طراحی لوگو و مشاوره برندینگ هم به این وبسایت مراجعه کنید. بنابراین اگر میخواهید نام تجاری شما تا مدتها در ذهن مشتریان ثبت شود و آینده کاری خود را تضمین کنید، حتما روی کمک برنداکسین حساب کنید.
جان کلام
انتخاب نام برند لاتین یکی از مواردی است که این روز ها اکثر کسبوکارها به آن توجه زیادی نشان میدهند؛ چرا که با این کار، نوع شغل خود را بسیار خاصتر به مشتریان معرفی میکنند. انتخاب نام برند لاتین هم مانند نامهای فارسی نیازمند رعایت قوانین خاصی است که بدون وجود آن، عملا نام انتخابی شما ارزش خاصی را پیدا نمیکند.
از همین رو ما در این مقاله، تمامی چیزهایی که درباره نام برند لاتین باید بدانید را به شما ارائه کردیم. شما میتوانید در صورت تمایل به انتخاب نام برند لاتین به صورت خاص و استاندارد، از مشاوران وبسایت برنداکسین کمک بگیرید.
سوالات متداول
چه کارهایی را نباید در هنگام انتخاب اسم برند لاتین انجام دهیم؟
به طور کلی انتخاب برند لاتین هم مانند نامهای فارسی دارای قوانین مختلفی است؛ اما قطعا انتخاب نامهای گیجکننده و مبهم، بدترین کاری است که شما میتوانید انجام دهید.
چگونه نامهای بسیار خاص و استاندارد را برای برند خود انتخاب کنیم؟
اگر میخواهید در کمترین زمان و بدون دردسر، بهترین اسم لاتین را برای برند خود پیدا کنید، کافی است که کار را به دست وبسایت برنداکسین بسپارید.
منابع:
2 پاسخ
خسته نباشید اسامی که انتخاب میکنید طبق فرمول خاصی هست؟
درود و وقت بخیر
بله بر پایه علوم زیرراست:
*نیمولوژی (نام شناسی-تجاری)
*فونتیک
*اسطوره شناسی و تاریخ
*EXQ
*برندینگ
و تحقیقات گسترده ای که در بازار انجام میدهیم