اگر می خواهید در بین افراد عادی معروف و برجسته تر شوید، حتما مسئله برندسازی شخصی را جدی بگیرید؛ چرا که پرسونال برندینگ به تنهایی می تواند سال ها شما را در جای خود محکم و استوار نگهداری کند.
این روز ها با توجه به رقابت بین برند ها و کسب و کارهای مختلف، تنها برندسازی شخصی است که به افراد برای معرفی بیشتر خود کمک می کند. از طرفی همه ما اصولا محصولات را به مشتریان معرفی می کنیم؛ در حالی که آدم ها هم مانند محصولات نیاز به برجسته شدن دارند.
اگر شما به دنبال این هستید که چگونه برندسازی شخصی کنیم و اصلا مفهوم برند شخصی چیست، این مقاله از برنداکسین را مطالعه کنید.
تاریخچه برند سازی شخصی
شاید برای شما این سوال پیش بیاید که تاریخچه برندسازی شخصی از چه زمانی است؟ برای اولین بار ناپلئون هیل در سال ۱۹۳۷، درباره برندسازی شخصی صحبت کرده است. همچنین تام پیترز در سال ۱۹۹۷ و با انتشار مقاله درباره برندسازی شخصی، این مفهوم را تعریف کرده است.
طبق گفته تام پیترز، در حال حاضر برندها از تمامی جوانب ما را احاطه کرده اند؛ از همین رو باید همه ما، جدای از سن و موقعیت شغلی، خود را مانند شرکت مدیریت کنیم. همچنین بسیاری از افراد معروف دیگر هم انواع کتاب برند سازی شخصی را تالیف کرده اند. بنابراین با توجه به این موارد، باید متوجه پر اهمیت بودن و پر قدمت بودن برندسازی شخصی شده باشید.
برند سازی شخصی چیست؟
در وهله اول شما باید کاملا بدانید که برندسازی شخصی چیست تا بتوانید مراحل برندسازی شخصی را به خوبی طی کنید. به طور کلی برند سازی شخصی، روند استراتژی و بسیار مهم است که به منظور نظارت و کنترل روی تصور دیگران درباره فرد انجام می شود. بر اساس برندسازی شخصی، ما ویژگی های مثبت خود را در مقایسه با دیگر رقبیان به شکل فوق العاده جذاب به مشتریان ارائه می دهیم.
شما فرض کنید که مدرک تحصیلی و کارنامه خوبی در رشته تحصیلی خود دارید؛ اما مشتریان شما را برای کار انتخاب نمی کنند. این اتفاق ناخودآگاه تاثیر زیادی روی تمامی زندگی می گذارد؛ از همین رو تعریف برندسازی شخصی کاملا مشخص می شود. در واقع برندسازی شخصی فرآیندی مداوم است که نمی توانید پس از مدتی دیگر به تقویت آن فکر نکنید.
جالب است بدانید که برندسازی شخصی در کسب و کارهای پر رقابت معنا و مفهوم خود را پیدا می کند. وقتی شما خود را در میدان پر رقابت کسب و کار مشاهده کنید، حتما به فکر راهی برای در خاطر ماندن مشتریان خود می شوید.
در حال حاضر نمونه برند شخصی را می توانید در تمامی حوزه های کاری و آموزشی پیدا کنید؛ مثلا قبل از این که برند اپل خیلی معروف شود، استیو جابز جایگاه خود را در بین مردم حفظ کرده است. همچنین ایلان ماسک هم شاید چند برابر بهتر از برخی شرکت ها مانند تسلا جایگاه خود را برجسته کرده است.
تمامی افرادی که برندسازی شخصی انجام داده اند، با روش های خارق العاده ای خود را از دیگران متمایز کرده اند. توجه کنید که برند موفق همان برندی است که ترکیبی از استراتژی های اثر بخش را برای تقویت برند شخصی خود اعمال می کند.
اهمیت برندسازی شخصی چیست؟
با مطالعه این که پرسونال برندینگ چیست، باید متوجه اهمیت برندسازی شخصی شده باشید؛ اما برای شناسایی موارد مهم تر در این باره، برخی از مزایای کاربردی برندسازی شخصی را ارائه می دهیم:
برندسازی شخصی یکی از حرفه ای ترین کارهایی که برای نمایش خود به مشتریان انجام می دهید. شما با استفاده از این فرآیند، اطمینان دارید که مردم شما را آن طور که می خواهید تصور می کنند.
برندسازی شخصی به شما کمک می کند که ویژگی های مثبت و توانایی های خاص خود را برجسته تر نشان دهید. همچنین کاری می کنید که مردم احساس نزدیکی و اعتماد بیشتری نسبت به شما داشته باشند.
ساختن برند شخصی این امکان را فراهم می کند که از دیگر رقیب های خود متمایز شوید. همچنین می توانید مهارت های خود را به شکل به یادماندنی به مشتریان نشان دهید. لازم به ذکر است که ممکن است با موفقیت در این راه، حتی موفق به فروش برند با قیمت فوق العاده بالا هم شوید.
شما با استفاده از برندسازی شخصی، می توانید به درآمد خوبی هم برسید؛ چرا که با قدرتمندتر شدن برند، فرصت های بهتری سراغ شما می آیند.
زمانی که شخصیت برند خود را مشخص کنید، زندگی هدفمندی را هم در پیش رو دارید. به این صورت که برای رسیدن به اهداف خود تلاش می کنید و قطعا به موفقیت های بیشتری می رسید.
اصول برندسازی شخصی چیست؟
از اول مطلب به این جا درباره اهمیت برند سازی شخصی تاکید کردیم؛ بنابراین قطعا بسیاری از افراد ترغیب به این کار شده اند. اما باید به شما بگوییم که ساخت برند شخصی، بدون رعایت اصول و مراحل خاص خود، امکان پذیر نیست. بنابراین ما در ادامه، نمونه هایی از اصول برندسازی شخصی را معرفی می کنیم:
تمرکز
اولین و مهمترین کار در استراتژی برند شخصی، تمرکز است. شما باید تمامی تمرکز خود را روی کار و رساندن پیام ها به مشتریان بگذارید. اگر شما بتوانید خود را به خوبی تعریف کنید، قطعا افراد دیگر هم این کار را آسان تر انجام می دهند. توجه کنید که هرچه برند فشرده تر و خاص تر باشد، افراد زودتر آن را به خاطر می سپارند.
اصالت
دومین اصل مهم در برند سازی شخصی، اصالت است. شاید توجه نکنید؛ اما طبق گفته مونیکا لین، مردم کارهای غیر صادقانه را به خوبی تشخصی می دهند. مونیکا لین همان کسی است که خود به عنوان مدیر بازاریابی و اینقلوئنسر فعالیت می کند و با این حوزه آشننایی کاملی دارد. بنابراین به هیچ عنوان از کپی برداری های نابه جا استفاده نکنید. اصیل بودن این امکان را فراهم می کند که مشتریان ارتباط آسان تری را با شما برقرار کنند.
داشتن داستان جذاب
همه افراد برای آن که برجسته تر شوند، باید حرفی برای گفتن داشته باشند. بنابراین داستان گویی جذاب و منحصر به فرد، جزو سومین اصول برنسازی شخصی به شمار می رود. اگر می خواهید مخاطبین خود را از دست ندهید، حتما داستان واقعی و قابل ملموسی برای برند خود آماده کنید. این گونه است که می توانید مخاطبان را با داستان خود سرگرم کنید. مثلا می توانید از طریق فضاهای مجازی و با انتشار ویدیو، با مشتریان ارتباط برقرار کنید.
ثبات
در تمامی نقاط جهان، افرادی معروف می شوند که در طول زمان ثبات خود را حفظ کرده باشند. قطعا از این شاخه به آن شاخه پریدن، گزینه مناسبی برای جذب مخاطبان در مدت زمان طولانی نیست؛ از همین رو پس از انتخاب روند برند خود، همان راه را تا انتها ادامه دهید.
شکست پذیری
باید قبول کنید که شاید استراتژی برندسازی شما به صورت اصولی و صحیح پیش نرفته است؛ از همین رو باید آمادگی شکست را هم داشته باشید. بسیاری از افراد بزرگ مانند والت دیزنی به این موضوع رسیده است که شکست، سبب افزایش تجربه می شود. بنابراین اگر در میانه راه متوجه راه غلط خود شده اید، امتحان مجدد را به عنوان منطقی ترین راه انتخاب کنید.
پیروی از برند موفق
همانطور که عدم کپی برداری جزو اصول برندسازی شخصی است، پیروی و الگو پذیری هم بسیار مهم است. شما می توانید عملکرد و رفتار برندهای معروف را در نظر بگیرید و از آن ها برای خلق برند خود استفاده کنید.
زندگی با برند
اگر فکر می کنید که برند شما از زندگی شخصی جدا است، باید بگوییم که سخت در اشتباه هستید؛ چرا که اگر می خواهید به طور جدی در کار خود پیشرفت داشته باشید، باید در تمامی قسمت های زندگی مدیریت برند را فراموش نکنید. توجه کنید که حتی ساده ترین اتفاقات در زندگی شما، می تواند در پیشرفت برند شخصی تاثیر داشته باشد.
مراحل برند سازی شخصی چیست؟
حتما برای شما هم این سوال پیش آمده است که چگونه برند سازی کنیم؟ برای آن که بتوانید فرآیند پرسونال برندینگ را به خوبی انجام دهید، باید مراحل زیر را طی کنید:
تعریفی از خود داشته باشید.
برای آن که بتوانید برند سازی کنید، در ابتدا باید خود را به طور کامل به مخاطبان معرفی کنید. توجه کنید که هر موضوعی در این مرحله می تواند تاثیر زیادی روی اعتبار شما نزد مخاطبان داشته باشد.
این که شما چه مهارت های خاصی دارید، ارزش های شما چیست، تجربه های شما در حوزه خود چگونه است، جزو موارد مهم در این مرحله است. همچنین این که مشخص کنید چه کار تازه ای می توانید انجام دهید و خدمات برندسازی شخصی شما چیست، قدم اول در ساخت برند است.
چشم اندازی از آینده را مشخص کنید.
در این مرحله باید تمامی کارهایی که با برندسازی شخصی خود قصد انجام آن ها را دارید، به طور کامل مشخص کنید. مثلا باید بگویید که در چه حرفه و جنبه ای قصد فعالیت دارید یا چه عاملی را برای معروف شدن انتخاب کرده اید. همچنین باید پیام کلیدی خود برای مخاطبان و شعار اصلی خود را به آن ها ارائه کنید.
جامعه هدف خود را مشخص کنید.
این که شما قصد انجام فعالیت برای چه گروه افرادی را دارید، جزو مراحل مهم در نحوه برندسازی شخصی است. مثلا اگر در حوزه کودکان فعالیت دارید، توجه آن ها را به خود جلب کنید. بسیاری از افراد این چالش را دارند که نمی توانند مخاطبان هدف خود را بشناسند. برای آن که بتوانید جامعه هدف خود را مشخص کنید، دو راه وجود دارد:
در راه اول بهتر است که بیشتر به ماهیت کسب و کار خود دقت کنید. با خود بگویید که فعالیت های من نیاز های چه افرادی را برطرف می کند و چه کسانی تحت تاثیر کار من قرار می گیرند. همچنین این که شما دوست دارید به چه کسانی خدمت رسانی کنید هم خیلی مهم است.
در راه دوم می توانید پرسونای مخاطب را بر اساس جمعیت، خواسته ها و چالش ها مشخص کنید.
ویژگی مهم رقابتی خود را مشخص کنید.
در این مرحله بهتر است که خدمات خود را در قالب یک جمله به گوش مخاطبان و رقبای خود برسانید. این عبارت، گزیده و مهمترین چیزی است که همه از برند شما در ذهن خود نگهداری می کنند.
وبسایت شخصی خود را تقویت کنید.
زمانی که شما مشهور شوید، افراد زیادی به دنبال شناخت شما می شوند؛ از همین رو باید وب سایت خود را بهبود دهید. در این مرحله خیلی مهم است که لوگو شخصی خود را بسازید و شعار خود را در صفحه اصلی نمایش دهید. توجه کنید که برای ساخت لوگو شخصی، می توانید روی کمک برنداکسین حساب کنید.
استراتژی برندسازی را توسعه دهید.
توجه کنید که حتما محتواهای استراتژیک را در سایت خود قرار دهید. این محتواها شامل بلاگ پست، پادکست، ویدیو و از این دست موارد می شود. همچنین باید حتما محتواهای شما در جهت هدف اصلی برند باشد.
مخاطبان خود را افزایش دهید.
زمانی که برند شخصی خود را ساختید؛ حتما باید به طور مداوم در جهت رفع نیازهای افراد محتواهای باکیفیتی را ارائه دهید. سپس به صورت غیر مستقیم آن ها را برای خرید برند خود ترغیب کنید.
بهترین مرکز مشاوره برندسازی شخصی چیست؟
به طور کلی برای آن که بتوانید پرسونال برندینگ را به خوبی انجام دهید، باید در ابتدا آموزش برندسازی شخصی را پشت سر بگذارید. در حال حاضر انواع کتاب در زمینه برندسازی شخصی وحود دارد که به افراد در این زمینه کمک می کند. اما مشکل اینجا است که بسیاری از افراد، وقت کافی برای گذراندن دوره برندسازی شخصی و این موارد آموزشی را ندارند.
برای چنین افرادی، مراجعه به مراکز کوچ برندسازی شخصی بهترین راه است. یکی از این مراکز معتبر در ایران، شرکت برنداکسین است. شما با مراجعه به این شرکت می توانید از مشاوره برندسازی شخصی به صورت حرفه ای بهره مند شوید. همچنین توجه کنید که در صورت تمایل به افزایش ارزش برند، می توانید از انواع لوگو آماده موجود در این وبسایت هم استفاده کنید.
جان کلام
اکثر افراد اگر می دانستند که پرسونال برندینگ چیست، قطعا به کسب و کار خود تکان موثری می دادند. ما در این مقاله سعی کردیم انواع روش برندسازی شخصی و یا برندسازی شخصی برای کارمندان را به شما نشان دهیم. اگر به دنبال مشاوره برندسازی هستید، می توانید روی کمک برنداکسین حساب کنید. این وبسایت تمامی آن چیزی که برای ساخت برندسازی شخصی نیاز دارید را، به شما ارائه می کند.
منابع: