مزایا و معایب راه اندازی استارت آپ + معرفی ۱۰ مرحله اصلی

راه اندازی استارت آپ

امروزه با توجه به فضای آنلاین، افراد اکثر نیازهای خود را از طریق اینترنت برطرف می کنند؛ از همین رو آمار استارت آپ های مختلف در ایران بیشتر از قبل شده است. اما سوال این جا است که راه اندازی استارت آپ چگونه است؟ اصلا استارت آپ به چه معنی است؟

استارت آپ یکی از جدیدترین راه های راه اندازی کسب و کار است که منجر به خلق ایده های خلاقانه و خاص می شود. همین موضوع سبب شده است که افراد به دنبال آموزش راه اندازی استارت آپ در ایران باشند. اگر شما هم به دنبال راهی برای اجرا کردن ایده کارآفرینی خاص هستید، این مقاله از وبسایت برنداکسین را مطالعه کنید.

راه اندازی استارت آپ چیست؟

از زمانی که اینترنت جدای از سرچ های ساده به محلی برای کسب درآمد تبدیل شد، راه اندازی استارت آپ های مختلف هم رواج بیشتری در بین مردم پیدا کرده است. به طوری که در حال حاضر بسیاری از فروشگاه های بزرگ اینترنتی، درآمد خود را تنها از این طریق به دست می آورند. اما حتما برای شما هم این سوال پیش می آید که اصلا استارت آپ چیست؟

استارت آپ در واقع نوعی کار آفرینی و سرمایه گذاری است که منجر به عملی شدن ایده های کسب و کار می شود. تعریف های زیادی برای استارت آپ انجام شده است؛ اما در تمامی تعریف ها، عملی شدن ایده جدید و خلاقانه هدف اصلی محسوب می گردد.

به تعبیر دیگر، استارت آپ سازمانی است که در مرحله اولیه تاسیس قرار دارد. اصولا استارت آپ ها به دست یک یا دو کارآفرین شروع می شوند. تاریخچه راه اندازی استارت آپ، به سال ۱۹۱۱ میلادی باز می گردد. جالب است بدانید که کمپانی های اپل و گوگل، جزو اولین و بزرگ ترین استارت آپ ها در جهان بوده اند.

استارت آپ ها معمولا روی یک موضوع خاص فعالیت می کنند و بودجه اولیه آن ها به دست خود تاسیس کنندگان تامین می گردد.

در این مدل کسب و کار، نظم و قانون خاصی ندارد؛ از همین رو هر کسب و کاری می تواند مدل جدیدی را برای خود داشته باشد. بسیاری از افراد استارت آپ را با کسب و کارهای کوچک اشتباه می گیرند؛ در حالی که استارت آپ ها خصوصیات خاص تری مانند فضای رقابتی نسبت به کسب و کارهای کوچک دارند و تاثیر بیشتری هم روی افراد جامعه هم می گذارند.

مزایا و معایب راه اندازی استارت آپ چیست؟

امروزه استارت آپ های اینترنتی به قدری پر اهمیت شده است که کم کم جای کسب و کارهای عادی را گرفته است. بسیاری از افراد ترجیح می دهند که به جای آژانس، با تاکسی های اینترنتی به مقصد خود برسند.

پیشنهاد ما به شما:   راهنمای انتخاب نام محصول مناسب با رعایت 9 قانون نام گذاری محصول!

همچنین حتی سفارش غذا و کالاهای خود را بدون نیاز به حضور مستقیم و به صورت آنلاین انجام می دهند. بنابراین گسترش استارت آپ ها امری طبیعی شده است. اما راه اندازی استارت آپ هم دارای مزایا و معایب خاصی است که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

مزایا:

استارت آپ کسب و کار مورد علاقه شما است.

در راه اندازی یک استارت آپ، هیچ کس شما را مجبور به شروع این کار نمی کند؛ بنابراین شما با علاقه قلبی خود وارد کار می شوید. همچنین ممکن است که شما در طول زندگی، برخی از کارها را صرفا برای کسب درآمد و با اجبار انجام دهید؛ اما با شروع استارت آپ، هیچ اجباری وجود ندارد. این موضوع هم به دلیل علاقه شما به نوع کار است.

به طور مستقل فعالیت می کنید.

در بیشتر کسب و کارها، افراد باید برای شخصی دیگری کار کنند و انرژی خود را صرف نمایند؛ در حالی که با کار در استارت آپ، شما رئیس خود هستید و تمامی تصمیمات به دست خود شما گرفته می شود.

بین کار و زندگی تعادل ایجاد می شود.

شما در کارهای دیگر مجبور هستید که چند ساعت از روز را حتما در محیط کاری باشید؛ حتی اگر مشکل مهمی برای شما پیش آمده باشد. این در حالی است که به راه اندازی استارت آپ، زمان کار کردن کاملا به دست خود شما تعیین می شود.

my8lkun5amje

معایب:

برای راه اندازی استارت آپ باید کفش آهنین بپوشید.

معلوم نیست که مشتریان از ایده شما استقبال کنند یا این که استارت آپ شکست بخورد؛ بنابراین باید انگیزه کافی برای شروع کار داشته باشید. ممکن است که در ابتدای کار انگیزه خود را از دست بدهید و سرخورده شوید؛ اما باید با عزم و انگیزه قوی، تسلیم شکست های کار نشوید.

همیشه هم رئیس بودن چیز خوبی نیست.

این که شما رئیس خود هستید و زمان کار را خودتان تعیین می کنید، گاهی به ضرر شما می شود؛ چرا که اگر در بدترین زمان هم مشکلی برای کار پیش بیاید، مسئول رسیدگی به آن، شما هستید.

فکر داشتن درآمد ثابت را از سر خود بیرون کنید.

اکثر کسب و کارهای عادی اداری دارای درآمد ثابتی هستند؛ اما شما در راه اندازی استارت آپ، هیچ تضمینی برای داشتن درآمد ثابت ندارید. تمامی استارت آپ ها در ماه ها و حتی سال اول کار، درآمد زیادی نداشتند. از طرفی میزان درآمد شما بستگی به خرید مردم در آن ماه دارد.

انواع استارت آپ چیست؟

اصولا افراد به دنبال هزینه راه اندازی استارت آپ هستند؛ اما باید بدانید که این هزینه، بر اساس نوع استارت آپ شما تعیین می گردد. البته هزینه های راه اندازی استارت آپ بیشتر مربوط به نیروی انسانی و هزینه های بازاریابی می شود. از همین رو انواع استارت آپ را در ادامه معرفی می کنیم:

استارت آپ مقیاس پذیر

استارت آپ های مقیاس پذیر مربوط به کسب و کارهای فناوری محور هستند. در این نوع استارت آپ، ایده ها معمولا در زمان کمتری وارد بازار جهانی می شوند؛ چرا که اصولا مروبط به مسائل تکنولوژی هستند.

پیشنهاد ما به شما:   دانلود لیست ثبت برند

جالب است بدانید که کمپانی های بزرگی مانند گوگل و فیس بوک، از این نوع استارت آپ هستند. استارت آپ های مقیاس پدیر معمولا درآمد های بالایی دارند و از بهترین و متخصص ترین افراد برای شروع کار استفاده می کنند.

استارت آپ کوچک

استارت آپ های کوچک مربوط به فعالیت های عادی و سرمایه های شخصی می شوند. لازم به ذکر است که این استارت آپ ها با سرعت مربوط به خود رشد می کنند و کم کم با کسب مشاوره برندسازی، به پیشرفت های بزرگی می رسند. اصولا استارت آپ های کوچک دارای سایت هستند و اپلیکیشن خاصی برای خود ندارند.

استارت آپ سبک زندگی

اکثر شما دارای هنر خاصی هستید که می توانید با آموزش آن، به کسب درآمد برسید؛ این کار با عنوان استارت آپ سبک زندگی شناخته می شود. در این نوع کار، افراد بر اساس سبک زندگی خود به درآمد می رسند.

استارت آپ های خریدنی

تمامی مراحل راه اندازی یک استارت آپ خریدنی با هدف فروش به کمپانی بزرگ تر طی می شوند. در اصل کمپانی های بزرگ تر با خرید استارت آپ کوچک شما، به سود می رسند. این مدل از استارت آپ، بیشتر در زمینه تکنولوژی و نرم افزار کاربرد دارد.

استارت آپ بزرگ

استارت آپ های بزرگ معمولا مشتریان خاص خود را دارند و به دنبال رقابت با آن ها هستند؛ از همین رو عمر آن ها محدود است و باید نسبت به شرایط جدید تغییر کنند.

استارت آپ اجتماعی

اصولا در مشاوره راه اندازی استارت آپ، به کسب درآمد اهمیت زیادی داده می شود؛ در حالی که برخی از استارت آپ ها تنها با هدف کمک به افراد دیگر فعالیت می کنند.  این استارت آپ ها با عنوان موسسه های خیریه و غیر انتفاعی شناخته می شوند.

انواع استارت آپ

چگونگی راه اندازی استارت آپ

حالا که با انواع استارت آپ ها و تعریف آن ها آشنا شدید، وقت آن رسیده است که ایده خلاقانه خود را عملی کنید. به طور کلی راه اندازی کسب و کار، نیاز به گذراندن مراحل مختلفی دارد. بنابراین ما تمامی مراحل راه اندازی استارت آپ را به شما معرفی می کنیم:

ایده خوبی را پیدا کنید.

اولین و اصلی ترین مرحله برای شروع استارت آپ، داشتن ایده ناب و خاص است. قطعا اگر نتوانید ایده خلاقانه و جذابی را ارائه کنید، تمامی مراحل بعدی را هم دچار مشکل می کنید. توجه کنید که همه ایده ها نباید مانند دیگران باشد؛ چرا که شما می توانید به ایده های خاص و آسان هم پر و بال بدهید.

جنبه های مختلف ایده را در نظر بگیرید.

اگر ایده خود را انتخاب کردید، تما باید به دنبال عملی شدن آن و نتایج انجام ایده باشید. مشخصی کنید که به دنبال چه هدفی هستید و چه راهی را باید برای عملی شدن آن طی کنید. برای این کار می توانید از افراد متخصص در آن زمینه و استارت آپ های دیگر مشورت بگیرید.

نمونه اولیه ایده را اجرایی کنید.

اگر استارت آپ شما در زمینه تولید محصول خاصی است، حتما باید نمونه اولیه از آن را ایجاد کنید. همچنین اگر در حوزه خدماتی فعالیت دارید، نقشه راهی را برای انجام آن خدمت در نظر بگیرید.

نمونه اولیه را آزمایش کنید.

نمونه اولیه ساخته شده خود را به افراد محدودی در جامعه هدف خود نشان دهید و منتظر واکنش آن ها باشید. شما می توانید با طراحی پرسشنامه و نظر سنجی، نظر آن ها را درباره محصول یا خدمت خود بدانید و مشکلات احتمالی را برطرف کنید.

پیشنهاد ما به شما:   طراحی انواع لوگو سه بعدی + معرفی بهترین ابزارهای طراحی لوگو

ایده خود را ثبت کنید.

دقت کنید که امروزه هر ایده خوبی می تواند افراد را به درآمد زیادی برساند. بنابراین حتما پس از اطمینان درباره جامعه هدف، ایده انتخابی خود را ثبت کنید تا تنها به اسم شما شناخته شود.

مراحل راه اندازی استارت آپ

نام برند خود را انتخاب نمایید.

حالا زمان آن رسیده است که انتخاب نام برند خود را انجام دهید. دقت داشته باشید که این مرحله، بسیار مهم است؛ چرا که شما تا سال ها قرار است با این نام شناخته شوید. پیشنهاد می کنیم که برای این کار، به مراکز متخصصی از جمله برنداکسین مراجعه کنید.

برنداکسین یکی از بهترین شرکت های مشاوره برند سازی است که به شما در خرید برند و اسم خاص برای برند کمک می کند. بنابراین شما می توانید برای پیشرفت استارت آپ خود، از نکات طلایی مشاوران برنداکسین بهره مند شوید.

فعالیت خود را در شبکه های اجتماعی شروع کنید.

برای آن که مشتریان شما را ببینند و با محصولات و خدمات شما آشنا شوند، نیاز به خرید دامنه و ایجاد سایت و صفحات مجازی دارید. اگر می خواهید روند کار خود را به صورت اصولی پیش ببرید، بهتر است که تیم سوشال مارکتینگ و تولید محتوای حرفه ای استخدام کنید.

مالکیت معنوی خود را هم ثابت کنید.

برای آن که از ایده ها و محصولات شما سوء استفاده یا کپی برداری نشود، باید حقوق مالکیت معنوی خود را هم رعایت کنید. توجه داشته باشید که مالکیت معنوی برای مواردی از جمله حق چاپ یا علائم تجاری است. با داشتن این حق شما از امنیت ایده خود مطمئن می شوید.

به دنبال جذب سرمایه گذار باشید.

بسیاری از افراد به دلیل عدم سرمایه کافی، نمی توانند ایده های خود را اجرایی کنند؛ در حالی که حتما داشتن سرمایه شخصی لازم نیست. شما اگر سرمایه برای شروع کار ندارید، می توانید از راه های مختلفی به دنبال جذب سرمایه گذار باشید. توجه کنید که بدون داشتن سرمایه گذار، ایده شما در مدت کوتاهی از بین می رود؛ از همین رو این مسئله را جدید بگیرید.

به دنبال مشاور خبره باشید.

بسیاری از اوقات، وجود چند فکر و البته مشورت از افراد کاردان، کسب و کارهای از هم پاشیده را دوباره سرپا می کند. بنابراین پیشنهاد می کنیم که برای استارت آپ خود به دنبال مشاور با تجربه باشید. مشاور می تواند به شما در حل چالش ها کمک کند و نقشه راهی برای کار باشد.

جان کلام

راه اندازی استارت آپ یکی از پر چالش ترین راه های کارآفرینی است؛ چرا که اصولا استارت آپ ها با قوانین کلی دیگر کسب و کار ها اداره نمی شوند و مراحل خاصی برای انجام آن ها وجود دارد. توجه کنید که شناخت راه های درست برای شروع کسب و کار اینترنتی، عامل مهمی برای کسب درآمد محسوب می شود. بنابراین ما در این مقاله صفر تا صد راه اندازی استارت آپ را به شما معرفی کردیم. شما می  توانید برای انتخاب اسم خاص برند و مشاوره برندنیگ، حتما روی کمک وبسایت برنداکسین حساب کنید.

 

امتیاز شما

مطالب پر بازدید

مطالب مشابه

مگا برند چیست؟

مگابرند چیست؟

[vc_row height=”auto” width=”full” full_width=”stretch_row” css=”%7B%22default%22%3A%7B%22background-image%22%3A%2275888%7Cfull%22%2C%22background-size%22%3A%22cover%22%2C%22background-repeat%22%3A%22no-repeat%22%2C%22margin-top%22%3A%22-50px%22%2C%22padding-top%22%3A%22300px%22%2C%22padding-bottom%22%3A%22200px%22%7D%7D”][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″ css=”%7B%22default%22%3A%7B%22background-color%22%3A%22%23646464%22%2C%22border-style%22%3A%22solid%22%2C%22border-radius%22%3A%2220px%22%2C%22border-left-width%22%3A%221px%22%2C%22border-top-width%22%3A%221px%22%2C%22border-bottom-width%22%3A%221px%22%2C%22border-right-width%22%3A%221px%22%2C%22border-color%22%3A%22%23646464%22%7D%7D”][vc_column_text css=”%7B%22default%22%3A%7B%22padding-top%22%3A%2230px%22%2C%22padding-bottom%22%3A%2230px%22%7D%7D”] چرا باید مگا برند بخریم؟ [/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][vc_column width=”1/4″][/vc_column][/vc_row][vc_row height=”auto” full_width=”stretch_row” css=”%7B%22default%22%3A%7B%22background-color%22%3A%22%23646464%22%7D%7D”][vc_column css=”%7B%22default%22%3A%7B%22background-color%22%3A%22%23646464%22%7D%7D”][vc_column_text css=”%7B%22default%22%3A%7B%22padding-top%22%3A%2245px%22%2C%22padding-bottom%22%3A%2245px%22%7D%7D”] مگابرند یک برند

توضیحات بیشتر »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *