بررسی بهترین نکات برای خلق ایده های نو و خلاقانه در کارآفرینی

خلق اید های نو

آمارها نشان می دهند که در حال حاضر، تنها شرکت هایی به موفقیت می رسند که از ایده های جدید برای کار خود استفاده کنند؛ چرا که در حال حاضر دیگر روش های قدیمی جای خود را به روش های جدید و خاص داده اند.

در گذشته افراد تنها با الگو برداری از ایده های دیگران فعالیت خود را ادامه می دادند؛ اما امروزه این که شما ایده جدیدی داشته باشید، برگ برنده محسوب می شود. اما حتما برای شما این سوال پیش می آید که چگونه باید خلق ایده انجام دهیم؟ اصلا خلق ایده به چه معنایی است؟ آیا همه ایده ها می توانند باعث موفقیت ما شود؟ برای پاسخ به این سوالات، می توانید ادامه این مقاله از برنداکسین را تا انتها مطالعه کنید.

خلق ایده چیست؟

قبل از این که با خلق ایده آشنا شوید، باید مفهوم ایده را درک کنید. همه ما روزانه ممکن است که افکار مختلفی را درباره موضوعات زندگی یا کاری داشته باشیم. آن دسته از افکاری که منجر به کار خاصی شود، ایده نامیده می شود. توجه کنید که هیچ شخصی وجود ندارد که نتواند به ایده های خاصی دست پیدا کند؛ اما تنها باید برای پیدا کردن بهترین ایده، به دنبال خاص ترین ها باشید.

امروزه در شرکت ها و کسب و کارهای مختلف، با وجود مشکلات مختلف، تنها ایده های جدید هستند که شما را از مشکلات نجات می دهند. جالب است بدانید که بسیاری از برندهایی که در حال حاضر معروف شده اند، به دلیل شاخ و برگ دادن به ایده های نو است. بنابراین هر شرکتی برای پیروزی در بین رقبا، باید خلق ایده نو را جدی بگیرد.

توجه کنید که برای خلق ایده حتما نیازی به افراد خاصی ندارید؛ چرا که با انجام تمرینات مختلف، هر فردی می تواند خالق ایده خاص باشد. البته توجه کنید که خلق ایده همیشه هم محدود به استعدادهای افراد نمی شود و خود به خود به ذهن آن ها نمی آید؛ زیرا راه ها و تکنیک های خاصی برای این کار وجود دارد که افراد را از یکدیگر متمایز می کنند.

نکات مهم برای خلق ایده را بدانید!

برای آن که بتوانید ذهن خود را برای خلق ایده های نو آماده کنید، باید به موارد زیر توجه داشته باشید:

شرکت در جلسات مختلف را فراموش نکنید.

اصولا در جلسات، افراد مختلف حضور دارند که هر کدام برای خود ایده خاصی را ارائه می دهند. از طرفی فضای جلسات به گونه ای است که فکر تمامی افراد حاضر در جلسه را درگیر می کند و ایده های جدیدتری را در ذهن آن ها ایجاد می نماید.

پیشنهاد ما به شما:   جذب مشتری در سه سوت! از انتخاب برند خوب تا تکنیک های جذب مشتری

بیشتر در اجتماع فعالیت کنید.

این که شما تنها در اداره یا خانه خود به دنبال خلق ایده کسب و کار باشید، شاید شما را به یک یا دو ایده خلاق برساند؛ اما اگر بتوانید با برقراری ارتباط و صحبت کردن با دیگران، افکار خود را عنوان کنید، کمک بزرگی به شما می شود.

مطالعه خود را بیشتر کنید.

امروزه منابع مطالعاتی مختلفی از جمله کتاب و اینترنت وجود دارد که به شما در پیدا کردن راه های خلق ایده تا تولید محصول کمک می کنند. بنابراین پیشنهاد می کنیم که حداقل یک ساعت از روز را به مطالعه کتاب و پیدا کردن سوالات خود در وبسایت های مختلف اختصاص دهید.

مطالعه برای کمک به ایده پردازی

حتما به آرامش درونی خود اهمیت دهید.

قطعا هیچ کسی با داشتن ذهن خسته و شلوغ نمی تواند خلق ایده های نو داشته باشد؛ بنابراین باید فضایی کاملا آرام را برای ایده پردازی انتخاب کنید. این مورد خصوصا در خلق ایده هنری اهمیت بیشتری دارد.

ایده های خود را برای جلوگیری از فراموش شدن یادداشت کنید.

ممکن است که روزانه چند ایده مختلف به ذهن شما خطور کند که بسیاری از آن ها را تا چند روز بعد فراموش کنید؛ غافل از این که ایده خوبی را از یاد برده اید. برای این که مانع از فراموش شدن ایده های خود شوید، بهتر است که تمامی آن ها را در دفتر مخصوصی یادداشت کنید.

بازی های فکری انجام دهید.

انجام بازی فکری سبب می شود که ذهن شما تمرکز بیشتری روی مسائل داشته باشد؛ بنابراین پیشنهاد می کنیم که حتما انجام بازی های فکری مانند شطرنج و پانتومیم را هر چند وقت یکبار فراموش نکنید.

به دنبال کسب مهارت های جدید باشید.

اگر می خواهید همیشه ایده جدیدی برای راه اندازی کسب و کار در ذهن خود داشته باشید، همواره مهارت های جدیدی را یاد بگیرید. یادگیری مهارت های جدید این کمک را به شما می کند که فکری بازتر برای خلق ایده داشته باشید. این مهارت ها حتما نباید درباره کسب و کار خود شما باشد؛ مثلا می توانید درباره موضوعات مختلفی مانند موسیقی و زبان خارجی کسی مهارت کنید.

به دنبال رفع مشکلات مردم باشید.

ایده هایی که به ذهن شما خطور می کنند، درباره موضوعات مختلفی است؛ اما این که کدام یک از آن ها مشکلات مردم را رفع می کنند، گزینه مهمی است. قطعا آن ایده ای به نتیجه درست خواهد رسید که راهی برای حل مشکل مردم پیدا کند.

از افکار دیگران هم استفاده کنید.

بسیاری از کسب و کارهای شکست خورده بر این باور بوده اند که تنها خود آن ها شخص مناسبی برای ایده پردازی هستند. این در حالی است که بهره یگیری از افکار دیگران سبب می شود که شما بتوانید از تجریبات آن ها استفاده کنید و در نهایت جدیدترین راه را بیابید.

استفاده از افکار دیگران برای خلق ایده

روش های خلق ایده در کارآفرینی چیست؟

اگر به افراد عادی بگوییم که روش های خلق ایده را نام ببرید، شاید تنها فکر کردن در مکان آرام و دنج را بیان کنند؛ در حالی که بسیاری از اوقات هم باید تصمیمات و ایده های مهم برای راه اندازی استارت آپ، در فضای شلوغ تری گرفته شود.

بنابراین باید بدانید که خلق ایده های نو، جدای از مهارت های درونی، نیاز به تکنیک های خاصی دارند که باید حتما آن ها را بدانید. بنابراین ما در ادامه برخی از این تکنیک ها را بیان می کنیم:

پیشنهاد ما به شما:   نام زیبا برای برندسازی

طوفان فکری

طوفان فکری یکی از همان تکنیک هایی است که به تنهایی نمی توانید آن را انجام دهید؛ چرا که در این روش تمامی نظرات و ایده ها برای پیدا کردن بهترین راه نیاز است. برای برگذاری جلسه طوفان فکری، شما باید چند نفر مختلف را دعوت کنید و تمامی ایده های آن ها را ثبت کنید. سپس با تمام شدن جلسه، ایده ها را غربال گری کنید و بهترین آن ها را انتخاب نمایید. توجه کنید که در جلسه طوفان فکری، هر فردی اجازه ابراز پیشنهاد خود را دارد.

همچنین اگر به دنبال راهی برای از بین بردن مشکلات هستید، می توانید طوفان فکری معکوس را برگذار کنید. بر اساس طوفان فکری معکوس، راه های خلاق تری برای بهبود محصولات قدیمی و بهبود کیفیت آن ها پیدا می شود.

نقشه سازی ذهنی

به طور کلی نقشه سازی ذهنی، ایجاد نقشه راه گرافیکی درباره ایده ها و اطلاعات موجود برای آن ها است. شما در روش نقشه سازی ذهنی، ایده  منتخب در طوفان فکری را یادداشت می کنید و ایده های مرتبط با آن ها را هم در اطراف آن می نویسید. سپس در صورت پیدا کردن ارتباط بین آن ها، ایده ها را به کلمه اصلی وصل می کنید. در نهایت آن ایده ای انتخاب می شود که نزدیک ترین ارتباط را داشته باشد.

ذهن نویسی

در این تکنیک هم مانند تکنیک نقشه ذهنی، ایده ها روی برگه نوشته می شوند. با این تفاوت که شما به عنوان برگذار کننده جلسه، ایده اولیه خود را یادداشت می کنید و کاغذ را بین افراد دیگر تبادل می نمایید. هر کدام از اعضا، ایده های خود را به این کاغذ اضافه می کنند و با تحلیل تمامی ایده ها، بهترین ایده کارآفرینی را انتخاب می کنید.

تصویر سازی ذهنی

یکی از موثرترین روش های خلق ایده در کار آفرینی، تصویر سازی ذهنی است؛ چرا که در این تکنیک، ایده ها به صورت تصویری و کمی واقعی تر بررسی می گردد. بنابراین ذهن شما توانایی درک بیشتری نسبت به ایده را پیدا می کند.

در این روش باید تعدادی عکس را بین شرکت کنندگان پخش کنید و از آن ها بخواهید که درباره آن عکس نظر بدهند. سپس با تشکیل تیم های دو نفره، نظر یکدیگر را درباره ایده های خود بپرسید و ایده منتخب را با دیگران در میان بگذارید.

استفاده از موضوعات بی ربط

در این روش می توانید دو موضوع کاملا متفاوت را در کنار یکدیگر قرار دهید و سعی در برقراری ارتبط بین آن ها داشته باشید. توجه کنید که گاهی ممکن است که ایده های شما نسبت به هم کاملا بدون ربط باشند؛ اما در نهایت منجر به ایده فوق العاده خلاق شوند.

البته در برخی از اوقات هم این ایده های بدون ربط، به نتیجه خاصی نمی رسند؛ بنابراین پیشنهاد می کنیم که در انتخاب موضوعات خود، توجه بیشتری نشان دهید.

استفاده از ایده های نو و خلاقانه

نقش بازی

تجربه ها نشان داده است که هرچه درک ایده ها ملموس تر باشند، به نتیجه های بهتری هم می رسند. بنابراین استفاده از تکنیک نقش بازی می تواند به شما در انتخاب ایده نو کمک کند. در این روش تمامی اعضای جلسه نقش خاصی از اعضا را اجرا می کنند و روند ایده را به صورت تئاتر نشان می دهند. سپس با انجام این نمایش، ایده های جدید تری به ذهن افراد می رسد که برای پیشرفت کسب و کار مناسب است.

پیشنهاد ما به شما:   شروع کسب و کار با سرمایه کم + معرفی 10 عنوان شغلی برای آقایان و خانم ها

پنج چرا

پرسیدن مشکلات و دلیل رخ دادن آن ها از اعضا، می تواند نقشه راهی برای شناخت مسائل موجود در شرکت باشد. بنابراین در روش پنچ چرا کافی است که شما از تیم ایده پردازی خود سوال چرا این مشکل ایجاد شده است را در پنج مرحله بپرسید. سپس با گذشت هر مرحله، به دنبال جواب های عمیق تری باشید تا در نهایت ، به بهترین ایده برای از بین رفتن مشکلات کسب و کار برسید.

تکنیک اسکمپر

این تکنیک به دست باب ابری ابداع شده است که قدرت اراده را به عنوان محرک اصلی در ایده پردازی می داند. این روش شامل چک لیست های خاصی است که به فرد در ثبت ایده ها برای بهبود یا تولید محصولات جدید کمک می کند. این چک لیست ها شامل حروف SCAMPER می شود که هر کدام را توضیح می دهیم:

  • حرف S به معنای جانشین سازی است. (substitution)
  • حرف C به معنای ترکیب کردن است. (combine)
  • حرف A به معنای  سازگاری است. (adapt)
  • حرف M به معنای بزرگ سازی است. (magnify)
  • حرف P به معنای استفاده در سایر موارد است.( put to other uses)
  • حرف E شامل حذف کردن می شود. (elimination)
  • حرف R به معنی معکوس سازی است.( reverse)

آیا می توانیم برای ایده خلاق خود برند خاصی ایجاد کنیم؟

به طور کلی برند سازی به معنای عملی کردن و اسم دادن به سازمان، شرکت یا خدمات خاصی است که در ذهن مشتریان باقی می ماند. زمانی که شما بتوانید به ایده های خلاقی در کسب و کار خود برسید، باید آن را به طور آزمایشی امتحان کنید. اگر با عملی شدن موقت ایده، شما به نتایج مفیدی دست پیدا کردید، می توانید برای انتخاب نام برند اقدام کنید.

توجه داشته باشید که برای بهتر دیده شدن ایده خلاق شما در زمینه های مختلفی از جمله خلق ایده زیست فناوری، حتما باید به دنبال اسم خاص برند باشید. شاید با خود بگویید که چرا اهمیت برندسازی در خلق ایده ها مهم است؟

در واقع برند سازی هویت شما محسوب می شود و اگر به شکل غلط انتخاب شود، آینده کاری شما را هم دچار مشکل می کند. همچنین هیچ چیز به اندازه اسم زیبا نمی تواند مشتریان را به خود جذب نماید. بنابراین برای برقراری ارتباط صحیح با مخاطبان، بهتر است که به دنبال اسم تجاری خود باشید.

آیا مراکز معتبری برای خرید برند وجود دارد؟

بسیاری از افراد به دلیل مشغله های کاری، فرصت انتخاب اسم مناسب برای برند خود را ندارد. از طرفی به دلیل پر اهمیت بودن اسم برند، برخی از کسب و کارها نمی توانند اسم خاص و مرتبط با کسب و کار خود را پیدا کنند. بنابراین برخی از شرکت های مشاوره برند سازی مانند برنداکسین، به آن ها در این زمینه کمک می کنند.

برنداکسین علاوه بر مشاوره در زمینه های خرید برند، برای انتخاب اسم خاص هم فعالیت دارد. بنابراین شما می توانید برای مشاهده نمونه برند های این شرکت، به وبسایت برنداکسین مراجعه کنید.

مراکز معتبر برای طراحی ایده های خلاقانه

جان کلام

خلق ایده های نو جزو اصلی ترین و مهمترین کارهایی است که هر کسب و کار برای پیشرفت در برابر رقبا باید انجام دهد. این که شما بتوانید ایده جدیدی را خلق کنید، نیازمند استفاده از تکنیک ها و روش های خاص است که در این مقاله به آن ها اشاره کردیم. اگر شما هم قصد معرفی ایده خلاقانه خود به مشتریان را دارید، می توانید روی کمک وبسایت برنداکسین برای انتخاب نام برند حساب کنید.

امتیاز شما

مطالب پر بازدید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *