اصول و مراحل راه اندازی کسب و کار+ ۱۱ راهکار پیشنهادی برای شما

روش های راه اندازی کسب و کار

راه اندازی کسب وکار چگونه است؟ از چه طریقی می توانیم برای راه اندازی کسب و کار خانگی اقدام کنیم؟ آیا ایجاد شغل با سرمایه کم امکان پذیر است؟ این سوالات، جزو مهمترین دغدغه هایی است که افراد برای شروع کار خود دارند.

در حال حاضر اکثر افراد به دلیل عدم دسترسی به سرمایه های زیاد، به دنبال راه اندازی کسب و کار با سرمایه کم هستند؛ از همین رو شاهد ایده های کارآفرینی فوق العاده خلاقی در کشور ایران هستیم. اما اگر شما هم به دنبال راه اندازی کسب و کار کوچک و بزرگ هستید و نمی دانید که چگونه باید برای اجراشدن آن اقدام کنید، این مقاله از برنداکسین را مطالعه کنید.

آنچه در این مطلب می‌خوانید... نمایش

اهمیت راه اندازی کسب و کار شخصی چیست؟

اگر شما به عنوان کارمند در شرکت خاصی فعالیت کرده باشید، حتما با مشکلات این کار آشنایی دارید. این که شما باید هر روز بدون توقف برای کارفرما کار کنید و در نهایت به حقوق ثابت ناچیزی برسید، خیلی با مستقل کار کردن متفاوت است.

قطعا آن هزینه ای که از راه کسب و کار شخصی خود به دست می آورید، خیلی مقرون به صرفه تر از کارمند بودن در اداره ها است. البته این را باید بدانید که برخی از کسب و کارهای شخصی، درآمد فوق العاده کمتری نسبت به کارهای اداری دارند.

اما باید توجه کنید که کار کردن شما برای بقیه، تنها باعث رشد آن افراد می شود و در اصل تنها افتخار سابقه کاری چند ساله نصیب شما می گردد. بنابراین بهتر است که به جای کار کردن برای دیگران، خودتان فرصت شغلی برای افراد دیگر به وجود بیاورید.

بسیاری از افراد به دلیل سختی های موجود در پیش روی کسب و کارهای جدید، از شروع و ادامه دادن فعالیت منصرف می شوند و در واقع جا می زنند؛ در حالی که اگر واقعا قصد راه اندازی استارت آپ را دارید، باید خود را برای تمامی چالش ها هم آماده کنید.

همچنین زمانی که شما به صورت مستقل برای شروع کاری اقدام می کنید، به مهارت ها و تجربه های فوق العاده کاربردی و مهمی می رسید که با کار کردن برای دیگران اصلا به دست نمی آید.

اصول راه اندازی کسب و کار چیست؟

برخی از موارد هستند که برای راه اندازی هر نوع کسب و کاری، باید حتما به آن ها توجه کنید. این موارد با عنوان اصول راه اندازی کسب و کار شناخته می شوند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم:

انتخاب بهترین نقشه راه

فرقی ندارد کسب و کار شما کوچک باشد یا ایده کارآفرینی بزرگی را در سر داشته باشید؛ چرا که در هر حال باید به اصول بزرگ فکر کردن، کوچک شروع کردن و به سرعت رشد کردن توجه کنید. این سه مورد، در واقع نقشه راه شما را نشان می دهد.

این که در حال حاضر بسیاری از مشاغل کوچک و بزرگ حتی پس از سال ها تجربه هنوز هم به نتایج مفیدی نرسیده اند، عدم توجه به این اصل است. بنابراین حتما برای رسیدن به اهداف خود، کم کم کسب و کار را پیشرفت دهید.

پیشنهاد ما به شما:   گام به گام توسعه برند با برنداکسین

تمرکز داشتن

هر کاری را که شما بدون تمرکز انجام دهید، در نهایت به شکست منجر می شود؛ از همین رو باید حتما روی ایده راه اندازی کسب و کار خود تمرکز داشته باشید. مثلا به این فکر کنید که محصول شما باید چگونه باشد که همه سلیقه ها به دنبال خرید آن باشند. بنابراین باید حتما تمامی تمرکز و دانش خود را برای ارائه خدمات به مشتریان در نظر بگیرید.

خلاقیت و نوآوری

در حال حاضر تمامی افراد به دنبال خرید محصولات جدید و خاص هستند؛ از همین رو باید به طور دائمی به دنبال ایجاد تفاوت با رقیبان خود باشید. مثلا خیلی مهم است که اگر سال ها کالای خود را به شکل خاصی تولید می کردید، حالا تغییری در ساختار آن ایجاد کنید. این اصول خصوصا در راه اندازی کسب و کار تولیدی اهمیت بیشتری دارد. البته فراموش نکنید که در تمامی قسمت ها باید رعایت شود.

روش های راه اندازی کسب و کار

مراحل راه اندازی کسب و کار چیست؟

اگر شما هم قصد راه اندازی کسب و کار بزرگ یا کوچک را دارید، باید مراحل زیر را طی کنید:

به ایده های خود پر و بال بدهید.

شما ممکن است که ایده های زیادی برای کسب و کار در ذهن خود داشته باشید؛ اما به دلیل عدم اطمینان از عملی شدن آن ها و همچنین ریسک ناپذیر بودن خود، از اجرایی شدن ایده پشیمان شوید. باید به شما بگوییم که اگر به دنبال موفقیت هستید، حتما کمی بیشتر جسارت به خرج دهید و برخی از ایده های خاص را هم تجربه کنید.

ایده های خود را اصلاح کنید.

قطعا تمامی ایده هایی که به ذهن شما می رسد، صلاحیت اجرا شدن را ندارند یا این که با حوزه کاری شما هماهنگ نیستند؛ از همین رو قبل از ورود به کار، درباره تصویر ذهنی خود و آن چیزی که قصد فروش آن را دارید، تحیقیات لازم را انجام دهید. سپس با بررسی نمونه های مشابه و متمایز بودن ایده شما نسبت به دیگران، بهترین ایده راه اندازی کسب و کار خود را انتخاب کنید.

هدف کسب و کار خود را مشخص کنید.

قطعا تمامی افراد برای شروع کار، دارای هدف مشخصی هستند؛ از همین رو باید شما هم در ابتدای کار هدف خود را از راه اندازی شغل خود مشخص کنید. برای شناسایی هدف، می توانید از خود سوال کنید که چرا باید این محصول را برای مشتریان تولید کنید؟ خدمات شما چه کمکی به آسان تر شدن زندگی افراد می کند؟ آنگاه اگر پاسخ جامعی درباره این سوال پیدا کردید، به سراغ مرحله بعد بروید.

سرمایه شروع کار را تخمین بزنید.

هیچ کس بدون داشتن سرمایه اولیه، قادر به راه اندازی کسب وکار نیست؛ حتی اگر قصد راه اندازی کسب و کار کوچک را هم داشته باشد؛ از همین رو لازم است که سرمایه لازم برای شروع کار را ارزیابی کنید.

سپس به این سوال پاسخ دهید که آیا می توانید این هزینه ها را به خوبی پرداخت کنید؟ آیا در صورت عدم موفقیت، راهی برای امرار معاش خود دارید؟ بنابراین اگر توانستید کمی بیشتر از سرمایه اولیه را فراهم کنید، می توانید به ایده خود پر و بال بدهید.

ساختار کسب و کار خود را مشخص کنید.

حالا زمان آن رسیده است که نوع کسب و کار و ساختار شغل خود را مشخص کنید. اگر می خواهید به طور مستقل کار کنید، باید ماهیت کار را مشخص کنید. از آن طرف اگر قصد دارید به صورت شریکی فعالیت خود را شروع کنید، باید وظایف و اختیارات هر فرد را تعیین نمایید.

همچنین باید در این مرحله، تمامی ابعاد کسب و کار را از جمله محل کار و فضای کاری مشخص کنید. مثلا برای راه اندازی کسب و کار اینترنتی نیازی به مغازه ندارید؛ اما برای فروش محصولات فیزیکی، حتما باید محیطی را برای این کار در نظر بگیرید.

هویت برند خود را ثبت کنید.

کسب و کار شما در این مرحله در ضعیف ترین حالت ممکن قرار دارد؛ بنابراین این شما هستید که باید هویت و شخصیت برند خود را تعیین کنید. به این صورت که برای تعیین اسم برند اقدام کنید و پر مفهوم ترین نام ها را برای کسب و کار خود انتخاب نمایید.

پیشنهاد ما به شما:   معرفی انواع لوگوهای ایرانی و خارجی شرکت همراه با معنی

همچنین برای این که به برند تجاری خاصی تبدیل شوید، بهتر است که اساسنامه شروع کسب و کار را داشته باشید. بر اساس این اساسنامه، نام تجاری، هدف، ساختار، اطلاعات سهامداران و دیگر موارد مربوط به شرکت را باید عنوان کنید.

مجوز های لازم را دریافت کنید.

فرقی ندارد که کسب و کار شما از چه نوعی باشد؛ چرا که باید در هر صورت، مجوز های لازم برای شروع کار خود را دریافت کنید. این مجوز ها نیازمند ارائه مدارک خاصی هستند که حتما باید آن ها را داشته باشید. از طرفی توجه داشته باشید که بدون داشتن این مجوز ها، قطعا در کار خود موفق نخواهید شد.

تیم خود را بسازید.

هر کسب و کاری برای موفق شدن، نیازمند داشتن تیم متخصص برای انجام کارها است؛ از همین رو باید حتما به دنبال جمع آوری افراد با مهارت های فوق العاده بالا برای کار خود باشید. توجه کنید که صرفا به دلیل هزینه دستمزد بالا، از استخدام افراد متخصص منصرف نشوید؛ چرا که افراد تیم شما، مهمترین عامل در موفقیت است.

مسئولیت های افراد را مشخص کنید.

شما برای فروش محصولات، باید حتما افراد متخصصی را در زمینه فروش استخدام کنید؛ چرا که شاید تیم شما به تنهایی نتواند از عهده انجام همه کارها بر بیاید. بنابراین بهتر است که برای فروش بهتر، از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

نام تجاری خود را بسازید.

قبل از معرفی برند به مشتریان، لازم است که نام تجاری خاصی را برای کسب و کار خود انتخاب کنید. به این صورت که به دنبال اسم خاص برای برند باشید و آرم و لوگو شرکت را هم بسازید. برای این کار می توانید از مراکز مشاوره برندینگ، مانند برنداکسین کمک بگیرید.

تبلیغات را فراموش نکنید.

تبلیغات به عنوان عنصر اصلی برای هر کسب و کاری محسوب می شود؛ از همین رو می توانید این کار را با استفاده ار رسانه های اجتماعی و ابزارهای تبلیغاتی دیگر انجام دهید. توجه کنید که این موضوع، کاملا به مبحث مارکتینگ پلن باز می گردد.

بر طبق این که نظریه، باید همه کسب و کارها فعالیت خود را از راه های مختلفی به گوش مشتریان برسانند. بنابراین بهتر است که با مراجعه به متخصصین بازاریابی، برای انجام تبلیغات موثر اقدام کنید.

آرام آرام پیشرفت کنید.

فروش محصولات، اصلی ترین هدف راه اندازی کسب و کار تولیدی و دیگر مشاغل است؛ از همین رو کم کم فروش خود را شروع کنید و برای پیشرفت بیشتر تلاش داشته باشید. برای آن که در ابتدای کار به فروش قابل قبولی برسید، می توانید با کمک شرکت های دیگر و ارائه نمونه کار، کسب و کار خود را کم کم پیشرفت دهید. البته توجه کنید که ممکن است در ابتدا راه شما به مشکلات مختلفی برخورد کنید؛ اما توجه کنید که اصلا ناامید نشوید و یکی یکی چالش ها را از پیش روی خود بردارید.

انواع کسب و کار خانگی

نمونه هایی از ایده راه اندازی کسب و کار با ۵۰ میلیون تومان

حتما با خود می گویید که آیا ممکن است که با ۵۰ میلیون تومان هم کسب و کار جدیدی راه اندازی کنیم؟ در پاسخ باید بگوییم که حتی با توجه به هزینه های فوق العاده بالا برای شروع هر کار، هنوز هم می توانید با ۵۰ میلیون تومان کار آفرینی کنید. برخی از ایده های کسب و کار کوچک به شرح زیر هستند:

فعالیت در اینستاگرام

کسب درآمد از اینستاگرام، یکی از متداول ترین روش های راه اندازی کسب و کار اینترنتی در حال حاضر است. شما می توانید با ساخت صفحه اینستاگرامی، از راه های مختلفی کسب درآمد کنید. مثلا می توانید محصولات خاصی را در این فضا بفروشید.

فرقی ندارد که شما محصول دیجیتالی داشته باشید یا این که تولیدات خانگی خود را در معرض فروش بگذارید؛ چرا که در حال حاضر، فروش انواع لوازم در اینستاگرام مرسوم شده است. از طرفی اگر حتی محصول خاصی هم برای فروش ندارید، می توانید برای فروش دنبال کننده هم اقدام کنید.

پیشنهاد ما به شما:   سیر تا پیاز استراتژی برندینگ موفق به زبان ساده از زبان دکتر زرینی

راه اندازی وبسایت

فروش اینترنتی جزو آسان ترین راه ها برای کسب و کارهای مختلف است. بنابراین می توانید با ساخت وبسایت و فروش اینترنتی، با کمتر از ۵۰ میلیون تومان صاحب کسب و کار خوبی شوید. همچنین اگر سایت محتوایی را هم راه اندازی کنید، می توانید از طریق تبلیغات هم درآمد داشته باشید

فروش کلاس های آموزشی

اگر در زمینه خاصی مهارت دارید، فروش پکیج های آموزشی یکی از بهترین راه های کسب درآمد با سرمایه کم است. البته توجه کنید که حتما باید در زمینه خاصی واقعا مهارت داشته باشید.

همکاری در فروش

اگر می خواهید با کمتر از ۵۰ میلیون تومان کسب و کار خوبی داشته باشید، همکاری در فروش گزینه مناسبی است. با استفاده از این روش، شما به عنوان بازاریاب، محصولات شرکت های مختلف را در وبسایت یا به صورت حضوری می فروشید؛ همچنین بر اساس میزان فروش خود، پورسانت مشخصی را دریافت می کنید.

راه اندازی کسب و کار خانگی

در حال حاضر بسیاری از افراد بدون نیاز به پرداخت هزینه اجاره مغازه و سرمایه زیاد، به راحتی با کمتر از ۵۰ میلیون کسب و کار خانگی خود را راه اندازی کرده اند. مثلا با فروش ترشی یا محصولات خانگی، کسب درآمد می کنند.

همچنین حتی با تعمیر و تولید برخی از لوازم هم امکان راه اندازی کسب و کار خانگی وجود دارد. از همین رو بهتر است که در ابتدا کسب و کار خود را به این صورت شروع کنید. سپس با پیشرفت در فروش، اقدام برای گسترده کردن فعالیت خود کنید.

خرید و فروش ارز دیجیتال

در حال حاضر خرید و فروش ارزهای دیجیتال هم به عنوان راه درآمد برای افراد شناسایی می شود؛ از همین رو می توانید مقداری از سرمایه خود را برای خرید و فروش ارز دیجیتال استفاده کنید. البته برای این کار باید حتما تخصص و مهارت های کافی برای این کار را داشته باشید.

راه انداری کسب و کار تولیدی

شاید با خود بگویید که آیا با ۵۰ میلیون تومان امکان راه اندازی خط تولید هم وجود دارد؟ لازم نیست که حتما شما خط تولید بزرگی را در کارخانه ها راه اندازی کنید؛ چرا که حتی با داشتن دستگاه کوچک هم می توانید خط تولید خود را شروع کنید. البته این امکان وجود دارد که با دریافت وام راه اندازی کسب و کار هم کم کم خط تولید خود را گسترش دهید.

موفقیت در انواع کسب و کار

بهترین راه برای معرفی کسب و کار جدید به مشتریان چیست؟

در قسمت های قبل ذکر کردیم که شما تنها با استفاده از تبلیغات می توانید برای نمایش خدمات خود به مشتریان  استفاده کنید؛ اما در وهله اول باید به فکر برندسازی خود باشید.  از طرفی برندسازی یکی از کارهای تخصصی است که باید حتما با استفاده از دانش و مهارت های خاص انجام شود.

بنابراین اگر تخصص کافی در این زمینه ندارید، می توانید برای خرید برند آماده اقدام کنید. امروزه فروشگاه های مختلفی در زمینه فروش برند و حتی اسم برند به شما کمک می کنند. شرکت برنداکسین یکی از مراکز معتبر در این زمینه است که ضمن فروش اسم خاص برای برند، به شما در طراحی لوگو هم کمک می کند.

از طرفی اگر نیاز به دریافت مشاوره برندینگ هم دارید، می توانید روی تخصص تیم برنداکسین حساب کنید؛ چرا که فعالیت اصلی تیم برنداکسین، در زمینه برندسازی است. بنابراین در صورت تمایل به خرید و فروش برندهای خاص، به وبسایت برنداکسین مراجعه کنید.

جان کلام

راه اندازی کسب و کار مستقل، یکی از مهمترین کارهایی است که هر فرد در زندگی خود انجام می دهد؛ چرا که با این کار علاوه بر کسب تجربه در زمینه های کاری، باعث افزایش درآمد خود هم می شود. بنابراین به شما هم پیشنهاد می کنیم که با به کار گیری روش های خلق ایده استاندارد، کسب و کار جدید خود را راه بیندازید. اگر برای راه اندازی کسب و کار نیاز به دریافت مشاوره تخصصی دارید، حتما روی کمک وبسایت برنداکسین هم حساب کنید.

 

منابع:

bpifrance-creation.fr

۵/۵ - (۲ امتیاز)

مطالب پر بازدید

مطالب مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *