دروازه ورود بـــــه دنـــیـــای بـــــرنـــدها

موفق ترین روش های مدیریت برند را با برنداکسین تجربه کنید

قطعا همه کسب و کارها به دنبال راهی برای پیشی گرفتن از رقبای خود هستند؛ اما سوال اینجا است که این کار به چه صورت انجام می شود؟ باور غلط بعضی از افراد بر این است که تنها اگر قیمت محصولات خود را کاهش دهند، مشتریان بیشتری به خود جذب می کنند.

این در حالی است که مهمترین و اصلی ترین راه برای موفقیت در بین کسب و کار های دیگر، مدیریت برند است. دلیل اصلی شکست بسیاری از برندها را می توانیم به عدم مدیریت صحیح برند اشاره کنیم. بنابراین اگر به دنبال آشنایی با اصول و مراحل مدیریت برند خود هستید، در ادامه این مقاله از وبسایت برنداکسین همراه ما باشید.

مدیریت برند چیست؟

قبل از هرچیزی شما باید با تعریف مدیریت برند چیست آشنا شوید؛ چرا که این موضوع در عین سادگی، برای بسیاری از افراد هنوز هم مبهم است. بنابراین همین ناآگاهی سبب انجام کارهایی می‌شود که قطعا به نفع پیشرفت برند شما نیست. به طور کلی مدیریت برند شاخه نامحدودی از ابزارهای بازاریابی است که به منظور افزایش آگاهی مشتریان از برند، ویژگی های محصولات و شهرت آن ها انجام می شود.

به زبان ساده تر، برندها تاثیر فوق العاده زیادی روی تعامل بین کارفرما و مشتریان دارند. همچنین تمامی رقابت های موجود در بازار کسب و کار و مدیریت شرکت هم از این موضوع تاثیر می گیرند. بنابراین هرچه برند شما قوی تر باشد، قطعا در میدان رقابت با دیگر مشتریان پیروز تر خواهید بود.

فرض کنید که برند شما تازه تاسیس شده باشد. برای این که تصویر درستی از برند را به مشتریان نشان دهید، باید حتما در وهله اول به فکر مدیریت آن باشید. اگر مدیریت اثر بخشی را اجرا کنید، قطعا رابطه بهتری را با مخاطبان خود بر قرار می کنید. همچنین وجود مشتریان وفادار در کسب و کار شما هم سبب می شود که شهرت برند خود را بیشتر از قبل کنید.

فرقی ندارد که برند شما چه قدمتی را دارد؛ چرا که اگر نتوانید به خوبی آن را مدیریت کنید، در نهایت مانند برند نوکیا، مشتریان خود را از دست می دهید.

مدیر برند کیست؟

هر برندی که شروع به فعالیت می کند، قطعا شخص یا تیم خاصی ایده آن را در ذهن خود داشته اند؛ هیچ برند موفقی وجود ندارد که بدون مدیر خلاق، به نتیجه دلخواه برسد. مدیر برند همان کسی است که مسئولیت رسیدن به اهداف استراتژی برند را به عهده دارد. توجه داشته باشید که هر مدیر برند باید حتما در زمینه های بازاریابی یا مدیریت تخصص و مهارت داشته باشد. برخی از وظایف مدیر برند به شرح زیر است:

  • مدیریت نام تجاری در زمینه قیمت گذاری، دستیابی به بازارهای جدید، جذب مشتریان
  • شناسایی تمامی جوانب بازار و فرصت های موجود در آن برای گسترش نام تجاری
  • پیدا کردن راه حل های مفید برای نفوذ برند در جامعه هدف
  • مدیریت و بررسی برنامه راهبردهای استراتژیک برای رسیدن به پیشرفت کسب و کار
  • ساخت و مدیریت موارد تبلیغاتی و نظارت بر اجرای آن ها
  • تجزیه و تحلیل موارد مالی و فروش محصولات
  • برنامه ریزی موارد مربوط به رسانه های اجتماعی
  • تنظیم دستورالعمل های مربوط به برند و ارزش های پیشنهادی آن
پیشنهاد ما به شما:   ثبت علامت تجاری

مدیریت برند

اصول مدیریت برند چیست؟

مدیریت برندسازی یکی از مهمترین کارهایی است که جدای از صرف هزینه و تخصص، باید به آن توجه کنید؛ اما سوال این جا است که نحوه صحیح این مدیریت چگونه انجام می گیرد؟ قطعا برای آن که این مدیریت به خوبی پیش برود، باید اصول و قواعد خاصی دنبال شود. بنابراین ما در ادامه به ۵ مرد از اصول مدیریت برند می پردازیم:

۱- تمایز(Differentiation)

یکی از موارد مهم در موفقیت برند، تمایز است؛ چرا که هر فرد به عنوان مدیریت برند باید بداند که به چه صورتی خدمات خود را در چشم مشتری و رقبای خود برجسته تر جلوه دهد. همچنین با توجه به تنوع بین انتخاب محصولات مختلف در بازار، قطعا باید شخصیت برند شما فوق العاده متفاوت باشد؛ وگرنه در رقابت با دیگر کسب و کار های موجود در بازار، قطعا به پیشرفت خاصی نخواهید رسید. بنابراین توجه داشته باشید که در وهله اول، به دنبال راهی برای جذب مشتری و پیروزی در میدان رقابتی باشید.

۲- تمرکز(FOCUS)

حتما همه شما به دنبال پیشرفت و افزایش قیمت برند خود هستید؛ اما این نکته را فراموش نکنید که اگر حتی ذره ‌ای از تمرکز خود را نسبت به هدف اصلی خود از دست بدهید، قطعا در بین رقبا شکست می خورید. شما به طور دائمی باید از خود بپرسید که آیا فعالیت های جدید گروه باعث پیشرفت برند می شود یا خیر؟

اگر نتوانید که روی زمینه کاری خود تمرکز کنید، در نهایت جایگاه اصلی خود را از دست خواهید داد. بنابراین حتما تمرکز روی کار اصلی را فراموش نکنید.

۳- سادگی(Simplicity)

بسیاری از افراد فکر می کنند که هرچه کسب و کار خود را بیش تر شاخ و برگ دهند، موفقیت بیشتری را هم کسب می کنند؛ این در حالی است که پیچ و تاب دادن ارتباط با مشتریان، تنها باعث از دست دادن آن ها می شود.

تمامی مشتریان فقط به دنبال رفع شدن نیاز خود در کمترین زمان و بی دردسر ترین راه ها هستند؛ بنابراین اگر می خواهید تاثیر خوبی روی مشتریان بگذارید، راه حل ساده ای را در اختیار آن ها بگذارید.

۴- شکل ظاهری(Visual Appeal)

تمامی افراد در وهله اول به ظاهر محصول و خدمات شما توجه می کنند؛ از همین رو اگر می خواهید نظر مشتریان را به خود جلب کنید، حتما به ظاهر محصولات و بسته بندی زیبای آن ها هم توجه کنید. همچنین محصول قرار است که به عنوان نماینده ای از برند شما وارد خانه مشتریان شود؛ بنابرین اگر آن ها به بهترین شکل ممکن بسته بندی کنید،قطعا مخاطبان را برای خرید دوباره هم ترغیب می کنید.

۵- تداوم(Consistency)

مدیریت برند در دنیای امروز کار بسیار سختی است؛ چرا که با وجود موارد مختلف در زمینه های بازاریابی و تبلیغات دیگر کسب وکار ها، یک اشتباه آینده کاری شما را تحت تاثیر قرار می دهد. بنابراین اگر می خواهید در مدیریت برند موفق باشید، اصل تداوم را فراموش نکنید. این اصل نشان دهنده ارائه پیام برند از طریق بازاریابی و تبلیغات است.

پیشنهاد ما به شما:   6 روش راهنمای انتخاب لوگو تایپوگرافی برای کسب و کار شما

اگر می خواهید همیشه در ذهن مردم باقی بمانید، باید هر چند وقت یکبار خود را به یاد آن ها بیندازید. این کار هم تنها از طریق تبلیغات و استراتژی برندینگ انجام می شود.

تداوم در تدوین و اجرای استراتژی های برندینگ و نحوه تعاملات یک نام تجاری با جامعه هدفش، نقش موثری در مدیریت برند دارد. همچنین توجه داشته باشید که چگونه ویژگی های خاص خود را به مشتریان نشان می دهید؛ چرا که هرچه خلاق تر این کار انجام شود، قطعا نتیجه بهتری را هم دارد.

فرایند مدیریت برند

فرآیند مدیریت برند چگونه است؟

برای مدیریت برند به غیر از هزینه و اصول مدیریتی، باید فرآیند ها و قوانین خاصی را طی کنید؛ چرا که در غیر این صورت، عملکرد شما کم کم پایین تر می آید. بنابراین ما تصمیم گرفتیم که در این قسمت، فرآیند مدیریت برند را ارائه دهیم:

۱- موقعیت و ارزش برند خود را بشناسید.

قبل از هر چیزی، ماهیت و ارزش برند خود را شناسایی کنید. رسیدن به درک درست این که شما دقیقا چه خدماتی را ارائه می کنید، سبب آشنایی اولیه مشتریان با برند شما می شود.

۲- برند خود را بسازید.

در این مرحله با آشنا شدن مشتریان با ماهیت کلی شما، نوبت به ساخت محصول و خدمات می شود. در این زمینه لازم است که به گزینه های مختلفی از جمله قیمت گذاری، بسته بندی و خدمت رسانی به مشتریان رسیدگی کنید.

۳- بازارایابی و تبلیغات را از دست ندهید.

برای آن که مشتریان از ویژگی های محصولات شما آگاهی پیدا کنند؛، باید از تکنیک های بازاریابی و مدیریت برند و تبلیغات آگاهی پیدا کنید. در این زمینه می توانید با شرکت های ارتباطات بازاریابی استفاده کنید و با این کار خود را بیشتر به مشتریان معرفی کنید.

۴- عملکرد برند را اندازه گیری کنید.

پس از انجام تبلیغات و شروع کار، باید هر چند وقت یکبار عملکرد برند خود را به دقت بررسی کنید. بر این اساس، تمامی فعالیت های رقبا را ارزیابی کنید  و نام تجاری خود رابسازید. همچنین می توانید برای انجام این کار از ابزارهای ارزیابی عملکرد کمک بگیرید و تمامی روش های غیر مناسب را به سرعت تغییر دهید.

۵- رشد و پایداری مدیریت برند را تحلیل کنید.

بسیاری از افراد فکر می کنند که به محض ساخت برند، به پیروزی رسیده اند؛ در حالی که چالش های آن ها با این کار تازه شروع می شود. همیشه آن تصمیماتی که شما می گیرید نتیجه درستی را نخواهند داشت؛ از همین رو باید حتما برای رشد و بهبود ارزش ویژه برند تلاش کنید.

به این صورت که در ابتدا دستور العمل های کلی درباره ساختار برند، عناصر برند و استراتژی آن را تنظیم کنید. سپس تصمیمات بازاریابی را که در آینده می تواند تاثیر خوبی بگذارد را مشخص کنید و در بین آن ها به دنبال بهترین روش ها باشید.

مدیریت برند

تکنیک های مهم درباره مدیریت برند و استراتژی برندینگ

اصول و فرآیند مدیریت برند جزو آن دست مسائل ضروری و غیر قابل اجتناب است؛ اما همیشه دانستن تکنیک ها و نکات ریز درباره مدیریت برند، به شما کمک بیش تری خواهد کرد. از همین رو می توانید در ادامه برخی از این نکات مهم درباره مدیریت برند و استراتژی برندینگ را مطالعه کنید:

پیشنهاد ما به شما:   معرفی انواع لوگوهای ایرانی و خارجی شرکت همراه با معنی

حتما اصول برندسازی را یاد بگیرید.

اگر می خواهید واقعا استراتژی مدیریت برند را به خوبی انجام دهید، در وهله اول باید از اصول برند سازی آگاهی کاملی داشته باشید. در این باره موارد مختلفی ذکر شده است که مهمترین آن ها شامل شناخت ماموریت ها، لحن صدا و شحصیت برند، شناخت مخاطبان هدف و شناسایی لوگو است. همچنین  علاوه بر این موارد بسیاری از روش های برندسازی دیجیتال مارکتینگ هم می تواند کمک خوبی برای استفاده از امکانات کسب و کار شما باشد.

داستان سرایی خوبی برای برند داشته باشید.

این روزها حتما در رسانه ها دیده اید که کسب و کار ها برای تبلیغ محصولات خود، داستان سرایی های جذابی را نشان می دهند. مثلا این که شما به مشتریان مراحل شروع کار و چالش های خود را نشان دهید، قطعا آن ها را بیشتر به سوی خود ترغیب کرده اید. همچنین شناخت تجربیات و موفقیت های کسب وکار هم می تواند عامل مهمی برای ارتباط با مخاطبان باشد.

بهترین راه ارتباط شخصی با مشتریان را بدانید.

برندسازی تنها مربوط به عوامل ملموس و خاصی نمی شود؛ از همین رو حتما باید راه های ارتباطی خود را با مشتریان بشناسید. این که بتوانید برای مشتریان خاطره خاصی را در ارتباط با برند خود بسازید، سبب ایجاد حس عاطفی بین خود و آن ها شده اید.

استفاده از نرم افزارهای آنالیز و عملکرد را فراموش نکنید.

همانطور که در قسمت های قبلی هم ذکر کردیم، یکی از مهمترین موارد برای موفقیت در مدیریت برندسازی، یادگیری تحلیل و آنالیز عملکرد خود و دیگران است. بنابراین به جای استفاده از روش های سنتی و معمولی، وقت خود را برای یادگیری نرم افزارهای بازاریابی دیجیتال برای مدیریت بهتر برند بگذارید.

نمونه ایی از مدیریت برند موفق

شاید این سوال را داشته باشید که آیا برندهای معروفی را می‌توانید برای بهترین نوع مدیریت برند معرفی کنید؟ در پاسخ باید بگوییم که در حال حاضر، اکثر برندهای موفق در جهان به همین دلیل به پیشرفت رسیده اند.

مثلا برند کوکاکولا نمایانگر این مدیریت موفق است؛ زیرا در طی چند سالی که فعالیت خود را شروع کرده است، تمامی تمامی افراد را از ملیت های مختلف به خود جلب می کند. به طوری که تا امروز هم طرفداران زیادی را در تمامی نسل ها دارد.

مدیریت برند

چگونه نام تجاری برند خود را پیدا کنیم؟

پیدا کردن نام برند، جزو اصول و فرآیندهای اصلی مدیریت برند است؛ از همین رو حتما باید در هر کسب و کاری به آن توجه شود. بنابراین اگر می خواهید به بهترین حالت خود در مدیریت برندسازی برسید، حتما به فکر ساخت و طراحی نام برند خود باشید.

البته توجه کنید که طراحی لوگو و نام برند، کار کاملا تخصصی است که از عهده تمامی افراد بر نمیآید. بنابراین برای آن که کار به صورت استاندارد پیش برود، می توانید روی کمک سایت انتخاب نام برند برنداکسین حساب کنید. چرا که این شرکت در زمینه های مختفی از جمله مشاوره برندینگ و مدیریت برند به شما کمک می کند.

سخن پایانی

مدیریت برند دقیقا همان چیزی است که شما را به موفقیت های بزرگی در کسب و کار خود می رساند؛ از همین رو ما در این مقاله، مطالب کلی درباره تعریف مدیریت برند و اصول و فرآیند های آن دادیم. شما می توانید در صورت تمایل به استفاده از مشاوره های تخصصی، به شرکت برندینگ  برنداکسین مراجعه کنید.

 

منابع:

investopedia.com

info.mention.com

 

امتیاز شما

مطالب پر بازدید

مطالب مشابه

ثبت علامت تجاری

[vc_row][vc_column][vc_column_text][/vc_column_text][vc_column_text] در بازار امروزه محصولات متنوع و خدمات فراوانی به مصرف کنندگان ارائه می شود برای ارائه خدمات راحت تر و شناساندن محصول به مشتری

توضیحات بیشتر »

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *