برندینگ در ایران و داستان فیل مولوی

فیل مولوی

[vc_row][vc_column width=”۱/۲″ el_class=”imagebox”][vc_column_text]

برندینگ در ایران ،همه ماجرا از آن جا شروع شد که چندسال پیش طی یک سفر کاری که به استانبول داشتم. بعد از اتمام کارم چند ساعتی زمان آزاد داشتم و تصمیم گرفتم بروم. در یکی از  خیابان های معروف استانبول به نام تکسیم قدمی بزنم. این خیابان بدون خودرو است مانند بازار خودمان و بایست پیاده تردد کنید.  هنگام رفت با همان نگاه کنجکاوانه همیشگی ام برندهای مختلف را رصد میکردم. و به سبک و سیاق تبلیغات و برندینگ آنها فکر میکردم. هنگام برگشت سوالی برام پیش آمد!! چرا اینجا هیچ برند ایرانی ندیدم؟! در مسیر برگشت بیشتر دقت کردم.واقعا هیچ برند ایرانی نبود!  احساس سرشکستگی کردم و تصمیم گرفتم به ایران که برگشتم این موضوع را مورد تحقیق و مطالعه قرار دهم.

با دوستان زیادی آشنا شدم که مدعی برندینگ بودند و انصافا بعضی هم واقعا کارهای ماندگاری کرده بودند.ولی نظرات بسیار متفرق و پراکنده بود. تحقیق و مطالعه زیادی کردم و دست آخر به این رسیدم. که داستان برندینگ در ایران مانند داستان فیل مولوی شده است. هرکس بخشی از آن را فهمیده و گمان می کند که برندینگ یعنی همین که من می دانم. مثلا آنکه MBA خوانده بود خود را مشاور برند معرفی می کرد و مدعی بود که صفر تا صد برندینگ را یک تنه انجام می دهد .

[/vc_column_text][/vc_column][vc_column width=”۱/۲″ el_class=”justifytxt”][us_image image=”۷۵۸۶۸″ size=”full”][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column el_class=”justifytxt”][vc_column_text]

آن کس که طراح یا گرافیست بود نیز همین ادعا را داشت. بازاریاب ها هم همین را می گفتند و دیگران را قبول نداشتند و قص الی هذا… چون هنوز تعریفی مسطح از برندینگ موجود نبود، تعاریفی که جامع باشند در سطوح بالا علمی است که عموما وقت مطالعه و فرصت آنرا ندارند.تصمیم گرفتم ابتدا تعریفی ساده از برندینگ را مطرح کنم که پایان بخش این اختلافات باشد تعریفی همه فهم، غیر تخصصی، واقعی و جامع که در ادامه آنرا خواهید خواند.

پیشنهاد ما به شما:   هویت بصری برند چیست؟ (بخش اول)

[/vc_column_text][vc_column_text]

ما ادعا می کنیم که برندینگ در ایران به صفر تا صد برندینگ بازار ایران وارد هستیم، بازار ایران و راه های فروش ایران را می شناسیم.اگر نیاز به مشاوره در زمینه برندینگ دارید این فرم را تکمیل نمایید.

ساختمان سلولی برند!

هسته برند: برندینگ در ایران با مغز متفکر و DNA شرکت است که تصمیمات اصلی را می گیرد. و نوع نگرش سازمان در آن تعریف شده است.اساسی ترین بخش های آن عبارتند از(نگرش سازمان، بیانیه ماموریت (Vision

پوسته (کاورcover): در واقع اولین چیزی است که مخاطب برند با او مواجه می شود. و زین پس برند را با آن شمایل خواهد شناخت.می تواند علامت تجاری باشد.رنگی خاص، بسته بندی منحصر به فرد، حمایت ها، نیکی ها، کارکتر، یک شعار زیبا، یک چهره خاص… که آنرا به خاطر سپرده و بخشی از ذهنش را به او تعلق داده است.

برندی که پوسته نداشته باشد اساسا برند نیست (یک خرید و فروش خیابانی است) اهمیت پوسته به قدری است. گاها هزینه تبلیغات و پوسته سازی یا پوسته پروری شرکت های بزرگ مانند Rolex،Swarovski و…

ارتباطات و فروش(تبادلات) در واقع این بخش قلب تپنده سازمان است. پلی است میان تولید داخل و نیازهای خارج که معمولا شامل: تیم فروش و بازاریابی، قیمت محصول، روش فروش، خدمات فروش یا پس از فروش و… می باشند.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column el_class=”justifytxt”][vc_column_text]

پیشنهاد ما

خواندن این مقاله را به شما پیشنهاد می دهیم: تاثیر ماهیت داستانی برند بر فروش

اگر کسب و کاری قصد دارد در آینده برند باشد باید در هر سه حوزه سرمایه گذاری کنید وگرنه تا ثریا می رود دیوار کج!

پیشنهاد ما به شما:   عوامل موفقیت برند پاک

معمولا برای هر حوزه حوزه یک کارشناس با تجربه وجود دارد که می تواند آن حوزه را رهبری، توسعه و رشد دهد.

شرح مفصل آن را می گذاریم برای بعد فقط به این نکته اکتفا و تاکید می کنیم که یک برند موفق حاصل تامل، رشد و توجه به هر ۳حوزه ای است که در بالا ذکر شد. رشد مطلق فقط یک بخش باعث ناقص الخلقه شدن برند در طولانی مدت خواهد شد.

اکسین چیست؟هورمون های گیاهی هستند که باعث رشد سریع تر گیاهان می شوند. از این رو ما نام برند اکسین را انتخاب کردیم تا بتوانیم با خدماتی که ارائه می کنیم کمک به رشد هر چه سریعتر برندها کنیم. و در آینده نه چندان دور شاهد برندهای جهانی ایرانی باشیم.

برخلاف بسیاری از وب سایت ها که مخاطبانشان را رقیبان خود قرار می دهند. روی سخن ما تولیدکنندگان، کارآفرینان و صاحبان کسب و کارند و سعی ما در بیان مفاهیم و اصول پیچیده برندینگ به زبان ساده است. بطوری که یک کارآفرین به سادگی با آن ارتباط برقرار کند. و بتواند آن را در کسب کار کوچک یا بزرگ خود مقایسه، مشاهده و حتی اجرا نماید.

[/vc_column_text][vc_column_text el_class=”justifytxt”]

از قدیم تا برندینگ در ایران

پادشاهان قدیم با شمشیر و سلاح و جنگ و خون کشور گشایی می کردند و قلمرو خود را گسترش می دادند. در این بین تنها پادشاهی که توسط برندینگ توانست قلمرویی گسترده بنا کند کوروش کبیر بود.

او تفکری بسیار غنی و نوع دوستانه داشت که باعث شده بود تصویری جذاب و دوست داشتنی در ذهن همگان بسازد. و حتی دشمنانش مانند بابلی ها که او را مردوک(خدای خود) می دانستند. یونانی ها او را سرور و یهودیان او را مسیح(پروردگار خود) می دانستند.

تکنیک ها و کلیدهای طلایی ساده ای وجود دارد که با آنها می توان یک کسب و کار کوچک را به یک امپراطوری بزرگ تبدیل کرد.امروز شاهد امپراطوری های محبوب بسیاری هستیم که بدون قطره ای خون  در حال تسخیر ذهن و قلب انسانها هستند. روز به روز گسترده تر و قدرتمند تر می شوند، آن ها مرزها را می شکافند. و با وجود حکومت های بعضا سخت گیر توانسته اند بخش زیادی از، سهم بازار، سهم ذهن و سهم از قلب مشتری(افراد جامعه) را تسخیر کنند.

پیشنهاد ما به شما:   هویت بصری برند چیست؟ (بخش سوم)

با برندینگ در ایران برند بسازید

از کجا معلوم شاید به زودی مرزها کمرنگ شوند و خدمات حکومتی هم به دست برندها  صورت پذیرد. مثلا بعضی تابع امپراطوری گوگل باشند و.. شما هم اگر به فکر امپراطور شدن هستید. بهتر است یک برند بسازید و شروع به کشور گشایی کنید. آن را گسترش دهید، صادر کنید و شعبه های مختلف در کشورهای مختلف دایر کنید. اینطور شما به امپراطوری بزرگ در اکثر کشورهای جهان تبدیل خواهید شد. از آنها سود می گیرید، آنها شما را دوست خواهند داشت، بارگاه و دستگاهتان عریض و طویل خواهد بود. هر کشوری که بروید به استقبالتان می آیند و در بهترین تفریحگاه های جهان از شما پذیرایی خواهند کرد.

[/vc_column_text][vc_column_text]

کافی است برندی بسازید.

فولکس واگن ۱۶ سال طول کشید تا توانست به عنوان یک برند در بازار خود را بشناساند و این در حالی بود که حدود ۵۶۰ هزار دستگاه فروخته بود ولی امروز می بینیم که برندهای نوپای زیادی هستند که کمتر از دو سال توانستند شهرت جهانی کسب کنند. این قاعده و فرمول قدیمی را به راحتی نفی می کند. شاید شما هم یکی از امپراطوری های آینده باشید. همه چیز به خودتان بستگی دارد.

۱۳۹۷ تابستان
نویسنده: رضا زرینی ( نامولوژیست و مشاور برند)

برای تسخیر قلب ها بجنگ پیروز باش بدون ریختن خون ها پادشاه باش بدون شکستن مرزها   سلطنت کن درحالی که دیگران می پندارند توخدمتکارشان هستی

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

امتیاز شما

مطالب پر بازدید

مطالب مشابه

2 پاسخ

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *